No menu items!
Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'я6 переваг Омега-3 для дітей

6 переваг Омега-3 для дітей

Омега-3 — це жирні кислоти, до складу яких входять альфа-ліноленова (АЛК), ейкозапентаєнова (ЕПК) і докозагексаєнова (ДГК) кислоти. Причому підвищений рівень DHA міститься в очах, мозку та сперматозоїдах.

Вони використовуються кожною клітиною людського тіла, беруть участь у протизапальному процесі, і більшість жирів у нашому мозку насправді — це Омега-3, яка входить до складу дієтичних добавок, представлених в асортименті аптек.

Де міститься Омега-3

Ці жирні кислоти називаються незамінними, тому що людський організм не можете виробляти їх самостійно. Тому їх необхідно включити до раціону у вигляді певних харчових продуктів або дієтичних добавок Омега-3, купувати які краще в аптеках, оскільки такі препарати мають сертифікацію та відповідають стандартам якості.
Джерела Омега-3 для дітей:

  1. лосось (рибні котлети чи нагетси);
  2. сардини;
  3. скумбрія;
  4. консервований тунець у власному соку;
  5. форель;
  6. оселедець;
  7. устриці;
  8. яловичина.

Якщо дитина не хоче їсти рибу, можна отримувати омега-3 із рослинних джерел:

  1. лляне насіння;
  2. волоські горіхи;
  3. насіння чіа;
  4. соєві боби;

Однак ці замінники містять тип Омега-3 АЛК, який погано перетворюються на корисну форму ДГК та ЕПК.

Тому дітям, які не їдять жирну рибу, слід приймати добавки омега-3 на основі риб’ячого жиру та олії водоростей, які випускаються у жувальних капсулах з різними смаками.

Навіщо Омега-3 дитині

Жирні кислоти важливі для різних функцій організму — від IQ, зростання клітин до м’язової активності.

До найкорисніших ефектів відносяться:

  1. Підвищення концентрації — рекомендується дітям із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності (СДУГ), оскільки допомагає знизити імпульсивність, гіперактивність та підвищити здатність концентруватися.
  2. Поліпшення роботи мозку — у малюків, які приймають Омегу-3, краще розвинені когнітивні функції, вони легше навчаються та запам’ятовують інформацію.
  3. Нормалізація психоемоційного стану — жирні кислоти сприяють поліпшенню настрою, здатні запобігти депресивним та апатичним станам.
  4. Зміцнення імунітету — послаблює вироблення запальних сполук, здатних пошкодити імунну систему, а також покращує взаємодію імунних клітин, що веде до зміцнення імунітету загалом.
  5. Захист від астми — зменшує симптоми захворювання та усуває розвиток нападів.
  6. Нормалізація сну — дефіцит Омега-3 може спричинити безсоння, при цьому нормальний зміст сприяє міцному та здоровому сну.

Щоб жирні кислоти мали максимально ефективну дію на організм та розвиток дитини, їх рекомендують приймати жінкам ще на етапі планування вагітності, а також протягом усіх трьох семестрів та в період грудного вигодовування. Зі зростанням малюка в раціоні має бути прикорм із вмістом жирних кислот, а потім можна переходити на добавки, попередньо проконсультувавшись з лікарем.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні