Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКак получить слуховой аппарат бесплатно?

Как получить слуховой аппарат бесплатно?

Этот материал также доступен на русском языке
Право на отримання безкоштовного слухового апарату мають особи, визнані інвалідами по слуху, а також визнані інвалідами внаслідок інших порушень здоров'я, якщо в їхній Індивідуальній програмі реабілітації зазначено необхідність слухопротезування.

«Я – інвалід 2 групи безстроково – втрата слуху 3-4 ступеня. Мені рекомендований не один слуховий апарат, а відразу два, тому що на обидва вуха практично не чую. Сурдологом підібрано апарати, дано чек на оплату, але щоб купити їх, мені потрібні 25 тисяч гривень. З усіма документами я звернулася до районної лікарні (Миколаївська область). Звідти переслали мої документи до нашої Ольшанської селищної ради. Депутати не підтримали виділення мені грошей. Живу одна, пенсія – 2500 гривень. На комуналку і на шматок хліба вистачає. А чути, виходить, мені не треба? Куди мені ще звертатися по допомогу?

Тетяна Саєнко, лист надійшов на електронну пошту редакції»

У розпорядженні редакції є медичний висновок, згідно з яким наша читачка потребує слухових апаратів. Є також відповідь із Ольшанської селищної ради Миколаївської області. У ній йдеться:

«…на спільному засіданні депутатських комісій селищної ради 28 липня 2023 року розглядалося питання щодо виділення коштів на придбання слухового апарату для мешканки смт Ольшанське Т. Саєнко. У процесі обговорення депутати вирішили відмовити у виділенні коштів…».

Згідно із Законом України «Про звернення громадян», у відповіді на звернення мала бути зазначена аргументована причина відмови. Але цього немає. Крім того, у відповіді немає жодних рекомендацій щодо того, як можна вирішити цю проблему.

Проте відмова депутатів селищної ради не позбавляє вас права звертатися по допомогу до ради вищого рівня. Зокрема, до Миколаївської обласної ради. Слід написати заяву до постійної депутатської комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства, дитинства, захисту прав учасників та ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей, гендерної рівності. Голова комісії – Ірина Володимирівна Шабільянова.

Слід також звернутися до Миколаївської обласної організації Українського товариства глухих – [email protected] . І дізнатися про ту допомогу, яку надають українцям міжнародні організації глухих.

Світлана Комісаренко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні