Куряча печінка, цибуля та яблука – гармонійне поєднання. Обсмажені цибуля та яблука врівноважують характерний смак печінки та роблять його цікавішим. Якщо зі спецій ви додасте майоран, розмарин та лавровий лист, вони вдало впишуться у загальну гаму смаку. Куряча печінка виходить ніжною, соковитою та ароматною. За смаком страва – незвичайна, оригінальна і дуже смачна.
Куряча печінка з яблуками
Інгредієнти
Куряча печінка – 800 грамів, яблука – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, рослинна олія – 4 столові ложки, пшеничне борошно – 0,5 склянки, лимон – половина, мелена кориця та мускатний горіх – по щіпці, сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Печінку промити, очистити від жовчних проток і плівки.
- Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
- Яблука помити, обсушити, видалити серцевину, нарізати скибочками і збризкати лимонним соком.
- У глибоку миску насипати борошно і обваляти в ньому шматочки печінки.
- Сковороду з олією розігріти і на сильному вогні посмажити з усіх боків печінку протягом 4-6 хвилин.
- У цій же сковороді обсмажити протягом 1-2 хвилин яблука, посипавши їх корицею та мускатним горіхом. Готові яблука перекласти в окрему посудину.
- У тій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати до неї печінку та яблука.
- Все накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин до готовності печінки.
Замість тушкування у сковороді, печінку можна запекти в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 5-7 хвилин.
На швидкий сніданок ми пропонували пишний та корисний омлет без сковороди та духовки – така страва вам сподобається.