No menu items!
Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати холодильник за характеристиками

Як вибрати холодильник за характеристиками

Уявити сучасне життя без холодильника неможливо. Зберігати продукти свіжими, робити заготівлі на тиждень, тримати овочі та фрукти з власного городу протягом зими – все це забезпечується холодильниками та морозильними камерами.

Видів таких пристроїв безліч як у дешевому ціновому сегменті, так і серед елітних виробників. Щоб обрати гарну модель холодильника, який буде працювати не один рік та має доступну для родини ціну, слід розглянути їх основні характеристики.

Тип холодильника

Перш ніж купити холодильник, слід обрати його тип:

  • однокамерний стандартний;
  • двокамерний стандартний;
  • з нижньою морозильною камерою;
  • з верхньою морозильною камерою;
  • side-by-side (холодильник і морозильна камера поруч паралельно);
  • з однією або двома дверцятами.

Слід пам’ятати, що холодильник – не той пристрій, який буде змога змінити через пару років. Зазвичай це велика довгострокова покупка. Тим паче якщо холодильник вбудований, його важко буде замінити самостійно, тому слід вибрати модель, яка стовідсотково підійде вашому дому і забезпечить вас свіжими продуктами за мінімуму витрат.

Розмір

Важливим параметром будь-якого холодильника є його розмір. Впевніться, що передбачили полички для всього, що ви звикли зберігати в холодильнику.

Однокамерні стандартні моделі найкраще підходять для готельних номерів, гуртожитків та невеликих квартир-студій. На сім’ю із двох людей зазвичай вистачає невеликого двокамерного холодильника. А от великій родині або завзятим дачникам з великою кількістю заморожених на зиму ягід краще обрати холодильник великого об’єму з місткою морозильною камерою.

Тип розморожування

Технологія EasyFrost дозволяє позбутися необхідності щонайменше раз на тиждень розморожувати холодильник. Продукти залишаються свіжими без утворення криги та снігу, не потрібно чекати, поки морозильна камера розтане, а потім витирати воду.

Холодильники EasyFrost коштують дорожче і мають додаткову систему вентиляції та відтавання. Але натомість вони витрачають менше електроенергії через те, що на стінках немає шару з льоду. Їх використання значно спрощує ваше життя.

Управління

Сучасні холодильники мають електромеханічне або електронне управління. Електромеханічне більш підходить для тих, хто звик змінювати режими за своїм бажанням. Якщо ви бажаєте більш «самостійний» холодильник, який не потребуватиме багато вашої уваги, то електронне управління підійде щонайкраще. Цифровий дисплей показуватиме температуру та дозволить контролювати споживання електроенергії.

Холодильники з вбудованим модулем Wi-Fi та камерами допомагають почувати себе впевнено в будь-яких ситуаціях, керувати віддалено температурою, вимикати чи вмикати, перевіряти які продукти слід докупити на екрані свого смартфону.

Вид компресора

Абсорбційні та термоелектричні системи охолодження дуже тихі, але використовують досить багато електроенергії, що не робить їх популярними. Компресорне охолодження найбільш поширене в сучасних холодильниках.

Те, який компресор встановлений, значно впливає на роботу побутової техніки. Однокомпресорні холодильники можуть працювати лише в режимі одночасної роботи холодильної та морозильної частин. Їх не можна вмикати окремо, що не дуже зручно, коли ви надовго їдете з дому, а в морозилці щось залишається.

Двокомпресорні холодильники можуть встановлювати різну температуру і режим роботи для холодильної та морозильної камери.

Лінійні компресори працюють в режимі ввімкнувся-вимкнувся. Інверторні працюють постійно, але з різною потужністю завдяки перетворювачу постійного струму. Холодильники на інверторних компресорах працюють з меншим шумом та значно економлять електроенергію.

Гарним вибором для будь-якої родини стануть вбудовані та окремі холодильники Franke з економною системою електроспоживання, яскравими LED-світильниками і великим об’ємом камер.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні