До складу паприки входять вітаміни A, B, C, PP, K, а найголовніше – вітамін E, який допомагає зберегти молодість.
Крім того, мінерали, органічні кислоти і антиоксиданти, що містяться в паприці, захищають клітини організму і не дають їм зношуватися раніше.
Паприка також благотворно впливає на кровообіг – не дає крові застоюватися, покращує кровообіг, що зменшує ризик утворення тромбів. Завдяки паприці також знижується рівень холестерину, ця пряність покращує травлення і допомагає роботі печінки.
Проте вживати паприку можна не усім. Вона протипоказана при холециститі, підвищеному тиску, виразці шлунка, захворюваннях нирок та ішемічній хворобі серця.
***
Зверніть увагу, що у зрілому віці вживання достатньої кількості води є дуже важливим для загального стану здоров’я. Це добре для усіх органів, серцево-судинної системи. Чому? Зменшується ризик утворення згустків крові в судинах і покращується мікроциркуляція (транспорт біологічних рідин на тканинному рівні).
Мозок постійно обробляє безліч думок та даних, тому деякі з них можуть вислизнути з пам'яті.…
Держава продовжить підтримувати виплатами більш ніж 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Водночас продовжуватимуть більш цільові…
Купівля вживаного автомобіля потребує особливої уважності та його ретельної перевірки. Автомобілі з пробігом часто ховають…
Жовтень — це перехідний місяць між літом і зимою. У цей період ще триває збір…
Осінь - не привід сумувати! Це прекрасна можливість приготувати безліч смачних страв з простих осінніх…
Дуже часто через погіршення самопочуття ми намагаємося самостійно розібратися з тим, що саме болить та…