Для приготування котлет ідеальним вважається фарш, що складається з яловичого та свинячого м’яса, у поєднанні три до одного.
Вибираючи яловичину (телятину) віддавайте перевагу жирнішим частинам м’яса. Годяться шия, лопатка, стегно. Для котлет із птиці чудово підійдуть стегна та гомілки, а від філе варто відмовитися – з нього котлети вийдуть надто сухими.
Найсмачніші котлети виходять зі свіжого, а не замороженого м’яса.
Якщо ви вирішили використати пісну частину м’яса або птиці, під час вимішування додайте до фаршу трохи холодної води. Фарш має бути повітряним, але тримати форму.
Соковитості додасть добра порція подрібненої цибулі та розмочений черствий хліб. Вважається, що хліб не слід замочувати у молоці, він погано впливає на соковитість під час смаження. Замість хліба у фарш можна додати овочі: картоплю, кабачок або моркву.
Перед тим як сформувати майбутні котлети, фарш необхідно ретельно змішати і відбити і дати відпочити в холодильнику 1-2 години.
Спочатку котлети обсмажують протягом хвилини на сильному вогні до золотистої скоринки, щоб сік не витік. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою і доводять їх до готовності
Залийте у сковороду окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Також можна протушкувати котлети у овочевому бульйоні.
Є простий спосіб за кілька хвилин зробити кислі мандарини значно солодшими — і без жодних…
Грудень — це не лише святкова метушня, а й місяць важливих державних дедлайнів, що стосуються…
Цукерки «Ромашка» добре знайомі кільком поколінням українців. Розповідаємо історію виникнення та пояснюємо, звідки походить назва.
Тумани, дощі й перші морози. Синоптики розповіли, де очікувати опади та різкі перепади температур.
Українці, які зіткнулися з перебоями в електропостачанні, змушені шукати надійних джерел резервного харчування. Портативна зарядна…
Фахівці стверджують, що потужні спалахи на Сонці не призведуть до суттєвого збурення магнітного поля у…