Для приготування котлет ідеальним вважається фарш, що складається з яловичого та свинячого м’яса, у поєднанні три до одного.
Вибираючи яловичину (телятину) віддавайте перевагу жирнішим частинам м’яса. Годяться шия, лопатка, стегно. Для котлет із птиці чудово підійдуть стегна та гомілки, а від філе варто відмовитися – з нього котлети вийдуть надто сухими.
Найсмачніші котлети виходять зі свіжого, а не замороженого м’яса.
Якщо ви вирішили використати пісну частину м’яса або птиці, під час вимішування додайте до фаршу трохи холодної води. Фарш має бути повітряним, але тримати форму.
Соковитості додасть добра порція подрібненої цибулі та розмочений черствий хліб. Вважається, що хліб не слід замочувати у молоці, він погано впливає на соковитість під час смаження. Замість хліба у фарш можна додати овочі: картоплю, кабачок або моркву.
Перед тим як сформувати майбутні котлети, фарш необхідно ретельно змішати і відбити і дати відпочити в холодильнику 1-2 години.
Спочатку котлети обсмажують протягом хвилини на сильному вогні до золотистої скоринки, щоб сік не витік. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою і доводять їх до готовності
Залийте у сковороду окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Також можна протушкувати котлети у овочевому бульйоні.
Яка буде синоптична ситуація в країні?
Що обіцяють нам астрофізики на вівторок?
Гарні дерева біля будинку – це не завжди благо. Деякі з них можуть зруйнувати фундамент,…
У Німеччині планують посилити правила отримання допомоги з безробіття Bürgergeld. Новий законопроект уже на підході…
Жовтень щедрий на дари природи, які відмінно підійдуть для банок. Від капусти до гарбуза ділимося…
ЄС перейшов на цифрову фіксацію перетину кордону. Зміни діють. Українцям, які планують поїздки до Європи,…