Для приготування котлет ідеальним вважається фарш, що складається з яловичого та свинячого м’яса, у поєднанні три до одного.
Вибираючи яловичину (телятину) віддавайте перевагу жирнішим частинам м’яса. Годяться шия, лопатка, стегно. Для котлет із птиці чудово підійдуть стегна та гомілки, а від філе варто відмовитися – з нього котлети вийдуть надто сухими.
Найсмачніші котлети виходять зі свіжого, а не замороженого м’яса.
Якщо ви вирішили використати пісну частину м’яса або птиці, під час вимішування додайте до фаршу трохи холодної води. Фарш має бути повітряним, але тримати форму.
Соковитості додасть добра порція подрібненої цибулі та розмочений черствий хліб. Вважається, що хліб не слід замочувати у молоці, він погано впливає на соковитість під час смаження. Замість хліба у фарш можна додати овочі: картоплю, кабачок або моркву.
Перед тим як сформувати майбутні котлети, фарш необхідно ретельно змішати і відбити і дати відпочити в холодильнику 1-2 години.
Спочатку котлети обсмажують протягом хвилини на сильному вогні до золотистої скоринки, щоб сік не витік. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою і доводять їх до готовності
Залийте у сковороду окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Також можна протушкувати котлети у овочевому бульйоні.
Вихід на пенсію повинен бути тоді, коли ви нарешті подорожуєте, проводите час із сім'єю та…
Елегантний, але дуже простий рецепт салату з грушами, чудово підходить для вечері чи обіду. Це…
Мозок постійно обробляє безліч думок та даних, тому деякі з них можуть вислизнути з пам'яті.…
Держава продовжить підтримувати виплатами більш ніж 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Водночас продовжуватимуть більш цільові…
Купівля вживаного автомобіля потребує особливої уважності та його ретельної перевірки. Автомобілі з пробігом часто ховають…
Жовтень — це перехідний місяць між літом і зимою. У цей період ще триває збір…