Для приготування котлет ідеальним вважається фарш, що складається з яловичого та свинячого м’яса, у поєднанні три до одного.
Вибираючи яловичину (телятину) віддавайте перевагу жирнішим частинам м’яса. Годяться шия, лопатка, стегно. Для котлет із птиці чудово підійдуть стегна та гомілки, а від філе варто відмовитися – з нього котлети вийдуть надто сухими.
Найсмачніші котлети виходять зі свіжого, а не замороженого м’яса.
Якщо ви вирішили використати пісну частину м’яса або птиці, під час вимішування додайте до фаршу трохи холодної води. Фарш має бути повітряним, але тримати форму.
Соковитості додасть добра порція подрібненої цибулі та розмочений черствий хліб. Вважається, що хліб не слід замочувати у молоці, він погано впливає на соковитість під час смаження. Замість хліба у фарш можна додати овочі: картоплю, кабачок або моркву.
Перед тим як сформувати майбутні котлети, фарш необхідно ретельно змішати і відбити і дати відпочити в холодильнику 1-2 години.
Спочатку котлети обсмажують протягом хвилини на сильному вогні до золотистої скоринки, щоб сік не витік. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою і доводять їх до готовності
Залийте у сковороду окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Також можна протушкувати котлети у овочевому бульйоні.
Частина українців можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів. Куди звертатися.
Яким чином українські пенсіонери можуть збільшити власні пенсійні виплати. Що передбачено законодавством.
Росія продовжує обстрілювати мирні населені пункти України. У Генштабі ЗСУ детально розповіли про ситуацію на…
Кожен рік страхового стажу понад норму збільшує пенсію. Але чи завжди великий стаж гарантує високу…
8 квітня в Україні відзначають День працівників військових комісаріатів і Міжнародний день ромів. Християни вшановують…
Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» радить українцям встановити важливий пристрій. Про що йдеться і скільки доведеться…