Сир – корисний дієтичний продукт. У якісному сирі не повинно бути жодних добавок – ні рослинних жирів, ні крохмалю. Натуральний сир має бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір.
Проте недобросовісні продавці нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.
Щоб виявити наявність рослинних жирів, необхідно налити у склянку теплу кип’ячену воду. Потім додати чайну ложку сиру, розмішати і залишити на 2-3 хвилини. Якщо на поверхні з’явилися жирні плями – у складі сиру є рослинні жири і їсти такий продукт небажано.
Щоб з’ясувати, чи міститься в сирі крохмаль, треба взяти ложку продукту і капнути на нього 2-3 краплі йоду. Якщо сир набув синьо-фіолетового відтінку – значить, у ньому міститься крохмаль. Якщо залишився світло-жовтим – продукт натуральний і його сміливо можна вживати у їжу.
Для багатьох людей звичною справою є позичати одне в одного різні речі. Одні бажають зекономити…
Квашена капуста – це не просто улюблене доповнення до вечері чи обіду, а й стратегічний…
30 жовтня невеликий дощ очікується на Вінниччині, на решті територіях України - без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Що таке нетримання сечі? Нетримання сечі (або інконтиненція) – це патологічний процес мимовільного виділення, підтікання…
Люди здавна знають, що життєві цикли Землі нерозривно пов'язані з нічним світилом - Місяцем. Саме…