Сир – корисний дієтичний продукт. У якісному сирі не повинно бути жодних добавок – ні рослинних жирів, ні крохмалю. Натуральний сир має бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір.
Проте недобросовісні продавці нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.
Щоб виявити наявність рослинних жирів, необхідно налити у склянку теплу кип’ячену воду. Потім додати чайну ложку сиру, розмішати і залишити на 2-3 хвилини. Якщо на поверхні з’явилися жирні плями – у складі сиру є рослинні жири і їсти такий продукт небажано.
Щоб з’ясувати, чи міститься в сирі крохмаль, треба взяти ложку продукту і капнути на нього 2-3 краплі йоду. Якщо сир набув синьо-фіолетового відтінку – значить, у ньому міститься крохмаль. Якщо залишився світло-жовтим – продукт натуральний і його сміливо можна вживати у їжу.
27 червня дощі очікуються лише на заході, на решті території сонячно.
Чи будуть геомагнітні хвилювання у цей день, якщо магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані?
Місячні ритми впливають на всі сфери нашого життя, в тому числі і на ріст волосся.
Вибрати потрібний сейф для квартири часто складно. Який варіант кращий: вогнестійкий або взломостійкий?
Ймовірно, у багатьох виникне цілком логічне питання: так, чули, був такий грузинський поет у 18-му…
У літні дні, що виснажують спекою, найкращі перші страви - всілякі холодники, окрошки таратори, буряки.