Сир – корисний дієтичний продукт. У якісному сирі не повинно бути жодних добавок – ні рослинних жирів, ні крохмалю. Натуральний сир має бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір.
Проте недобросовісні продавці нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.
Щоб виявити наявність рослинних жирів, необхідно налити у склянку теплу кип’ячену воду. Потім додати чайну ложку сиру, розмішати і залишити на 2-3 хвилини. Якщо на поверхні з’явилися жирні плями – у складі сиру є рослинні жири і їсти такий продукт небажано.
Щоб з’ясувати, чи міститься в сирі крохмаль, треба взяти ложку продукту і капнути на нього 2-3 краплі йоду. Якщо сир набув синьо-фіолетового відтінку – значить, у ньому міститься крохмаль. Якщо залишився світло-жовтим – продукт натуральний і його сміливо можна вживати у їжу.
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.