Осінь – час дозрівання кизилу. І саме час зробити запаси на зиму з ягоди, до якої кавказька кухня відноситься дуже шанобливо. Пропонуємо приготувати соус, який може посоперничати з улюбленою аджикою – вона прийшла в нашу кухню теж з Кавказу.
Цей з виразною кислинкою соус з кизилу зі спеціями, зеленню і часником відмінно поєднується з м’ясом. Він добре зберігається і затребуваний цілий рік.
Кизил – 0,5 кг, збиральна зелень (кінза, кріп, м’ята) – 1 пучок, перець гострий – 1-2 шт., xмeлі-cунeлі – 1 чайна ложка, чаcник – 4-5 зубчиків, винний оцет – за смаком, оливкова олія – 1 cтолова ложка, cіль, цукоp – за смаком.
Коли кизил звариться, рідину злити в окремий посуд, плоди кизилу трохи остудити і перебрати їх руками, відокремлюючи кісточки.
Від кого насправді залежить зростання соціальних стандартів, закладене у бюджет на наступний рік і що…
Експерти радять заздалегідь заклеїти вікна плівкою. Навіщо це робити взимку?
Українцям приходять листи від ПФУ з рахунками до 100 тис. грн і більше. У Фонді…
Цей швидкий варіант легендарного торта дозволяє приготувати його буквально за пів години — без зайвої…
Фахівці попереджають: середня температура взимку може відчутно відрізнятися від звичних багаторічних показників.
В Україні пенсіонери можуть за кілька днів отримати цифрову копію пенсійного посвідчення. Навіщо це потрібно.