Осінь – час дозрівання кизилу. І саме час зробити запаси на зиму з ягоди, до якої кавказька кухня відноситься дуже шанобливо. Пропонуємо приготувати соус, який може посоперничати з улюбленою аджикою – вона прийшла в нашу кухню теж з Кавказу.
Цей з виразною кислинкою соус з кизилу зі спеціями, зеленню і часником відмінно поєднується з м’ясом. Він добре зберігається і затребуваний цілий рік.
Кизил – 0,5 кг, збиральна зелень (кінза, кріп, м’ята) – 1 пучок, перець гострий – 1-2 шт., xмeлі-cунeлі – 1 чайна ложка, чаcник – 4-5 зубчиків, винний оцет – за смаком, оливкова олія – 1 cтолова ложка, cіль, цукоp – за смаком.
Коли кизил звариться, рідину злити в окремий посуд, плоди кизилу трохи остудити і перебрати їх руками, відокремлюючи кісточки.
Липень зазвичай найспекотніший місяць року, але цього 2025 року він буде ще й геомагнітно активним.…
Попри те, що сьогодні майже всі покупки можна оплатити банківською карткою, існує ряд випадків, коли…
Гнучкі LED панелі відкривають нові горизонти для фотографів, відеографів та дизайнерів інтер'єрів. Завдяки здатності набувати…
Нерідко добросусідські стосунки можуть зіпсуватися через дерева, які один сусід посадив надто близько до ділянки…
Пенсійний фонд оновив показник середньої зарплати, яка враховується під час розрахунку пенсій.
Українців продовжують підтримувати благодійні організації продуктами харчування і грошовою допомогою. Всього один день буде проходити…