Осінь – час дозрівання кизилу. І саме час зробити запаси на зиму з ягоди, до якої кавказька кухня відноситься дуже шанобливо. Пропонуємо приготувати соус, який може посоперничати з улюбленою аджикою – вона прийшла в нашу кухню теж з Кавказу.
Цей з виразною кислинкою соус з кизилу зі спеціями, зеленню і часником відмінно поєднується з м’ясом. Він добре зберігається і затребуваний цілий рік.
Кизил – 0,5 кг, збиральна зелень (кінза, кріп, м’ята) – 1 пучок, перець гострий – 1-2 шт., xмeлі-cунeлі – 1 чайна ложка, чаcник – 4-5 зубчиків, винний оцет – за смаком, оливкова олія – 1 cтолова ложка, cіль, цукоp – за смаком.
Коли кизил звариться, рідину злити в окремий посуд, плоди кизилу трохи остудити і перебрати їх руками, відокремлюючи кісточки.
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.