No menu items!
Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно обрати ентеросорбенти – поради від eTabletka*

Як правильно обрати ентеросорбенти – поради від eTabletka*

Оберіть найкращий сорбент для себе з порадами від eTabletka! Розберемося у видах сорбентів, їх ефективності та правильному застосуванні.

Організм людини схильний до самоочищення. Однак існують ситуації, коли обсяг шкідливих речовин занадто великий, і впоратись самостійно він не може. Це й призводить до численних проблем зі здоровʼям. В таких випадках зазвичай на допомогу приходять ентеросорбенти — речовини, які виводять токсичні речовини з кишківника. Ці ліки для травної системи використовуються при отруєннях, алергічних реакціях, діареях та станах, безпосередньо повʼязаних з накопиченням токсинів. Про правильний вибір ентеросорбентів, їхні властивості і піде мова нижче.

В сухому залишку, ентеросорбенти — це речовини, які сприяють виведенню з організму токсинів та інших шкідливих речовин. Як тих, що організм отримав ззовні, так і тих, котрі вироблені самим організмом. Традиційно сорбенти для очищення організму мають хімічне або рослинне походження. Потрапляючи в кишківник, ентеросорбенти знаходять токсини, між ними відбувається хімічна реакція, в результаті чого токсини зазнають поразки і покидають організм. Приміром активоване вугілля завдяки порам звʼязує токсини (цей процес називається адсорбцією) і вони виводяться природним шляхом.

Ентеросорбенти застосовуються в таких випадках:

  • отруєння (включно з алкогольними),
  • кишкові інфекції,
  • лікування та профілактика хронічних захворювань печінки, кишківника, нирок,
  • алергія,
  • атеросклероз.

Важливо перед вживанням проконсультуватись з лікарем. Це допоможе визначити найбільш ефективний вид ентеросорбента та дозування. Те ж саме стосується і вживання ентеросорбентів для дітей. Адже лише лікар може підібрати ліки, які будуть дієвими та безпечними для дитини.

Зупинимось на найпоширеніших ентеросорбентах та їх властивостях. Найвідоміший ентеросорбент — активоване вугілля. Воно застосовується вже більше 200 років. Якнайкраще підходить при харчових та алкогольних отруєннях, розладах травлення тощо. Позаяк його структура створена для максимальної та швидкої дії. Альтернатива йому — ентеросорбенти на основі кремнію (наприклад, біле вугілля або атоксил). На відміну від активованого вугілля, ці речовини для очищення організму не подразнюють слизову оболонку.

Крім них, існує фосфалюгель, здатний заспокоїти шлунок у випадку підвищеної кислотності та виводити токсини з кишківника. Сорбекс стане в нагоді при гострих та хронічних інтоксикаціях. Полісорб зніме симптоми алергії, діареї та отруєння. Лігнін, який добувають з переробленої деревини, сприятиме покращенню мікрофлори кишківника. А смекта — незамінний ентеросорбент при здутті, коліках і захисті слизової оболонки кишківника.

Щодо порад при виборі ентеросорбентів, то вони наступні:

  1. Консультуйтесь з лікарем. Позаяк тільки фахівець може підібрати найдієвіший засіб та визначити належне дозування, враховуючи особливості організму, стан здоровʼя та серйозність проблеми, яку ви бажаєте вирішити.
  2. Враховуйте вид ентеросорбента. Хоч активоване вугілля і є універсальною речовиною, інші ентеросорбенти можуть бути ефективнішими в тих чи інших обставинах та станах.
  3. Дотримуйтесь визначеного дозування. Тільки так можна отримати ефективне лікування і не зіштовхнутись з побічними діями, які виникають при передозуванні.
  4. Не вживайте ентеросорбенти на довготривалій основі. Ці ліки призначаються лише на певний період і під наглядом лікаря.
  5. Слідкуйте за своїм станом. Якщо прийом ентеросорбентів викликає у вас дискомфорт або інші відчуття — негайно повідомте про це лікаря.

Бажаємо здоровʼя!

 


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні