Статті

Сезонні страви: готуємо на сніданок, на вечерю неперевершені деруни

Сезон гарбуза починається у жовтні та триває майже до нового врожаю. З цього корисного овоча виходять прості та смачні страви. Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, яйцями, корицею, мускатним горіхом, сиром, медом, чебрецем і олією.

При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.

Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.

Що приготувати з гарбуза?

А сьогодні ми спробуємо приготувати деруни – яскраві, соковиті, апетитні для всієї родини!

Деруни можна приготувати не лише з картоплі, а й із гарбуза. Виходять вони анітрохи не гірші за традиційні, з рецептом впорається навіть кулінар-початківець. Подати деруни можна як на сніданок, так і на вечерю зі сметаною або соусом.

Деруни з гарбуза

Інгредієнти

Гарбуз – 200 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно – 0,5 столової ложки з гіркою, олія – 2 столові ложки, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Гарбуз очистити від шкірки, насіння і натерти на великій тертці.
  • Перекласти натертий гарбуз у миску, додати яйце і нарізану кубиками цибулю.
  • Додати сіль, перець, борошно і перемішати.
  • У сковороді розігріти олію і ложкою, як на оладки, викласти гарбузову масу.
  • Смажити деруни на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки.

Новое на сайте

  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48
  • Статті

Почався сезон кліщів: що робити при укусі і чи здавати комаху на аналіз

Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…

19/05/2024 16:53
  • Статті

Смачні традиції: що таке хумус і як його їдять – готуємо самі

Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…

19/05/2024 15:59
  • Статті

Якщо нові зуби вам не по кишені, перевірте список пільговиків: хто має право на безкоштовне протезування

Для того щоб розуміти, чи можете ви отримати безоплатне зубопротезування, необхідно ознайомитися з чинним законодавством.…

19/05/2024 14:51
  • Статті

Міста, села, місця, які сьогодні на слуху: Вовчанськ – 4 кілометри до кордону

Сегодня мы расскажем о городе Волчанске, который российские оккупанты почти полностью разрушили.

19/05/2024 13:36
  • Статті

Кому можуть відмовити у субсидії: фатальні покупки можуть залишити сім’ю без держдопомоги

До редакції звернувся мешканець Львівської області Василь Мелех. Він розповів, що продав будинок, який отримав…

19/05/2024 12:45