Сезон гарбуза починається у жовтні та триває майже до нового врожаю. З цього корисного овоча виходять прості та смачні страви. Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, яйцями, корицею, мускатним горіхом, сиром, медом, чебрецем і олією.
При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.
Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.
Що приготувати з гарбуза?
- Сезонні страви: гарбузовий пиріг – цвях американської кулінарії.
- Сезонна кухня: як приготувати фарширований м’ясом гарбуз – на запах збігуться сусіди.
А сьогодні ми спробуємо приготувати деруни – яскраві, соковиті, апетитні для всієї родини!
Деруни можна приготувати не лише з картоплі, а й із гарбуза. Виходять вони анітрохи не гірші за традиційні, з рецептом впорається навіть кулінар-початківець. Подати деруни можна як на сніданок, так і на вечерю зі сметаною або соусом.
Деруни з гарбуза
Інгредієнти
Гарбуз – 200 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно – 0,5 столової ложки з гіркою, олія – 2 столові ложки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Гарбуз очистити від шкірки, насіння і натерти на великій тертці.
- Перекласти натертий гарбуз у миску, додати яйце і нарізану кубиками цибулю.
- Додати сіль, перець, борошно і перемішати.
- У сковороді розігріти олію і ложкою, як на оладки, викласти гарбузову масу.
- Смажити деруни на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки.