При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.
Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.
Фарширований гарбуз
Гарбуз – близько двох кілограмів, м’ясо (на ваш смак) – 400 грамів, цибуля – 1 штука, картопля – 5-6 штук, твердий сир – 100-150 грамів, вершкове масло – 80 грамів, сметана – 2 столові ложки, майонез – 2 столові ложки, паприка – 1-2 чайні ложки, сіль, перець та олія – за смаком.
Приготування
- У гарбуза зрізати верхівку і відкласти її убік. Видалити насіння, а також трохи м’якоті, щоб помістилася начинка.
- М’ясо нарізати кубиками, а цибулю – дрібно порубати. Розігріти олію в сковороді на сильному вогні, викласти м’ясо і обсмажити кілька хвилин. Додати сіль, перець, цибулю і готувати ще кілька хвилин.
- тыкваОчищену картоплю також нарізати кубиками. У сковороді розігріти ще трохи олії і обсмажити картоплю із сіллю та паприкою до напівготовності.
- Змішати сметану та майонез, змастити зсередини гарбуз половиною вершкового масла.
- Викласти на дно частину картоплі, потім – частину м’яса та сметани з майонезом.
- Повторити кілька разів, щоб останнім шаром була картопля, змащена заправкою.
- Покласти зверху вершкове масло і посипати тертим сиром.
- Гарбуз поставити на великий шматок фольги, закрити начинку зрізаною верхівкою і загорнути у фольгу.
Запікати фарширований гарбуз близько двох годин при температурі 200 градусів.