Груша – справжнє джерело корисних речовин для організму, і свої властивості вона зберігає навіть після теплової обробки. Груша містить велику кількість клітковини, вітаміну С, фруктози, ефірних олій, а також вітамінів групи В, фолієвої кислоти, йоду, цинку, калію та інших мікроелементів.
Вона низькокалорійна, в ній менше цукру, ніж в яблуках, тому її можна їсти навіть тим, хто дотримується суворої дієти. Шкірка груші багата на клітковину, яка допомагає краще перетравлювати їжу.
Крім того, велика кількість клітковини знижує рівень холестерину і може навіть допомогти при цукровому діабеті та ожирінні.
А ще груша – чудовий антидепресант: ефірні олії, які входять до її складу, допомагають боротися з депресією.
Груша також корисна тим, у кого не все добре з печінкою, оскільки сприяє виведенню з організму жовчі, допомагає знизити температуру при різних захворюваннях, служить профілактичним засобом від хвороб серця та судин.
Сорти груш зі шкіркою зеленого кольору містять речовини, які необхідні для підтримки гостроти зору у похилому віці. Згідно з останніми дослідженнями, постійне вживання груш може навіть захистити від деяких видів раку.
Груші також є чудовим косметичним засобом – вони можуть допомогти зберегти молодість волосся та шкіри, зменшити кількість зморшок.
Груші не мають протипоказань, однак потрібно пам’ятати, що при непомірному споживанні і найнешкідливіший фрукт може завдати шкоди. Груші не можна їсти натще або відразу після їжі, а людям з хронічними запорами ізахворюваннями шлунка небажано їсти сирими тверді сорти груш.
Мігрень має «біологічний годинник» — порушення сну можуть його запускати. Дослідники підтвердили: сон — ключовий…
Європейський Союз готує екологічну революцію на дорогах — дизельні авто віком понад 10 років можуть…
Звичний салат із буряка та картоплі можна приготувати по-новому — без огірків і квасолі, зате…
Ринок праці України залишається динамічним — лише за перші чотири місяці 2025 року через Службу…
Кабінет Міністрів затвердив документи, що дозволяють українцям зарахувати трудовий стаж, набутий до 1992 року в…
Обліпиха — це не тільки декоративна, а й цілюща рослина, яка чудово почувається в українському…