Статті

Чим корисні груші: ці фрукти можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти

Чим корисні груші?

Груша – справжнє джерело корисних речовин

Груша – справжнє джерело корисних речовин для організму, і свої властивості вона зберігає навіть після теплової обробки. Груша містить велику кількість клітковини, вітаміну С, фруктози, ефірних олій, а також вітамінів групи В, фолієвої кислоти, йоду, цинку, калію та інших мікроелементів.

Груша низькокалорійна

Вона низькокалорійна, в ній менше цукру, ніж в яблуках, тому її можна їсти навіть тим, хто дотримується суворої дієти. Шкірка груші багата на клітковину, яка допомагає краще перетравлювати їжу.

Крім того, велика кількість клітковини знижує рівень холестерину і може навіть допомогти при цукровому діабеті та ожирінні.

А ще груша – чудовий антидепресант: ефірні олії, які входять до її складу, допомагають боротися з депресією.

Груша корисна для хворих печінкою

Груша також корисна тим, у кого не все добре з печінкою, оскільки сприяє виведенню з організму жовчі, допомагає знизити температуру при різних захворюваннях, служить профілактичним засобом від хвороб серця та судин.

Сорти груш зі шкіркою зеленого кольору містять речовини, які необхідні для підтримки гостроти зору у похилому віці. Згідно з останніми дослідженнями, постійне вживання груш може навіть захистити від деяких видів раку.

Груша – чудовий косметичний засіб

Груші також є чудовим косметичним засобом – вони можуть допомогти зберегти молодість волосся та шкіри, зменшити кількість зморшок.

Груші не мають протипоказань

Груші не мають протипоказань, однак потрібно пам’ятати, що при непомірному споживанні і найнешкідливіший фрукт може завдати шкоди. Груші не можна їсти натще або відразу після їжі, а людям з хронічними запорами ізахворюваннями шлунка небажано їсти сирими тверді сорти груш.

Новое на сайте

  • Новини

Споживачі почали отримувати ще одну платіжку за газ: за що доведеться окремо заплатити

Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…

21/11/2025 06:33
  • Новини

До сковороди нічого не прилипне: простий спосіб з минулого, про який багато хто забув

Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…

21/11/2025 05:33
  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30