Чим корисні груші?
Груша – справжнє джерело корисних речовин
Груша – справжнє джерело корисних речовин для організму, і свої властивості вона зберігає навіть після теплової обробки. Груша містить велику кількість клітковини, вітаміну С, фруктози, ефірних олій, а також вітамінів групи В, фолієвої кислоти, йоду, цинку, калію та інших мікроелементів.
Груша низькокалорійна
Вона низькокалорійна, в ній менше цукру, ніж в яблуках, тому її можна їсти навіть тим, хто дотримується суворої дієти. Шкірка груші багата на клітковину, яка допомагає краще перетравлювати їжу.
Крім того, велика кількість клітковини знижує рівень холестерину і може навіть допомогти при цукровому діабеті та ожирінні.
А ще груша – чудовий антидепресант: ефірні олії, які входять до її складу, допомагають боротися з депресією.
Груша корисна для хворих печінкою
Груша також корисна тим, у кого не все добре з печінкою, оскільки сприяє виведенню з організму жовчі, допомагає знизити температуру при різних захворюваннях, служить профілактичним засобом від хвороб серця та судин.
Сорти груш зі шкіркою зеленого кольору містять речовини, які необхідні для підтримки гостроти зору у похилому віці. Згідно з останніми дослідженнями, постійне вживання груш може навіть захистити від деяких видів раку.
Груша – чудовий косметичний засіб
Груші також є чудовим косметичним засобом – вони можуть допомогти зберегти молодість волосся та шкіри, зменшити кількість зморшок.
Груші не мають протипоказань
Груші не мають протипоказань, однак потрібно пам’ятати, що при непомірному споживанні і найнешкідливіший фрукт може завдати шкоди. Груші не можна їсти натще або відразу після їжі, а людям з хронічними запорами ізахворюваннями шлунка небажано їсти сирими тверді сорти груш.