П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно смажити пиріжки - секрети досвідчених господинь

Як правильно смажити пиріжки – секрети досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Домашні пиріжки - справа наскільки смачна, настільки ж і клопітна. Кожен, хто хоч раз ліпив їх, знає, що мало замісити гарне тісто та приготувати начинку. Найцікавіше починається біля плити.

Як правильно смажити пиріжки на сковороді, щоб вони не розвалилися, не пригоріли та не залишилися сирими?

Секрети – у нашому розборі

  1.  Смажити бажано на сковороді з товстим дном та антипригарним покриттям.
  2.  Потрібно добре розігріти сковорідку. Висока температура – запорука того, що пиріжки не візьмуть зайву олію. Якщо сковорода недостатньо розігріта, а збільшити вогонь немає можливості– додайте в олію чайну ложку оцту.
  3.  Необхідно смажити на невеликому вогні і не накривати відразу сковороду кришкою, інакше пиріжки візьмуть конденсат, і рум’яної скоринки не вийде. Обсмажувати кожну сторону достатньо протягом 3-4 хвилин.
  4.  Якщо масло низької якості і починає пінитися – щіпка солі допоможе на якийсь час усунути цей процес.
  5.  Не можна допускати перегріву олії, щоб пиріжки не набули запаху гару та присмаку гіркоти. Такий продукт викликає печію та дискомфорт у шлунку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні