Як правильно смажити пиріжки на сковороді, щоб вони не розвалилися, не пригоріли та не залишилися сирими?
Секрети – у нашому розборі
- Смажити бажано на сковороді з товстим дном та антипригарним покриттям.
- Потрібно добре розігріти сковорідку. Висока температура – запорука того, що пиріжки не візьмуть зайву олію. Якщо сковорода недостатньо розігріта, а збільшити вогонь немає можливості– додайте в олію чайну ложку оцту.
- Необхідно смажити на невеликому вогні і не накривати відразу сковороду кришкою, інакше пиріжки візьмуть конденсат, і рум’яної скоринки не вийде. Обсмажувати кожну сторону достатньо протягом 3-4 хвилин.
- Якщо масло низької якості і починає пінитися – щіпка солі допоможе на якийсь час усунути цей процес.
- Не можна допускати перегріву олії, щоб пиріжки не набули запаху гару та присмаку гіркоти. Такий продукт викликає печію та дискомфорт у шлунку.