Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк позбутися тріщин на п'ятах: доступні та ефективні заходи врятують від хворобливої...

Як позбутися тріщин на п’ятах: доступні та ефективні заходи врятують від хворобливої проблеми

Этот материал также доступен на русском языке
Тріщини на п'ятах - це не просто косметичний дефект, це серйозна проблема, пов'язана з болем при ходьбі і не тільки.

«У мене кілька разів на рік з’являються тріщини на п’ятах. Болючі, заважають ходити, довго гояться. На ліки грошей немає. Чи можна з цією проблемою якось впоратися в домашніх умовах?».

М. Колесник, м. Одеса»

Причинами виникнення тріщин на п’ятах є огрубіння та потовщення шкіри, що призводять до її сухості та розтріскування, а також наявність грибкової інфекції. Спочатку тріщини на п’ятах неглибокі, але їх вчасно не лікувати, вони розширюються, запалюються, з’являються глибокі тріщини на п’ятах, які викликають біль.

Сухість ніг тісно пов’язана із загальним станом нашого організму. Потрібно пити достатню кількість води на день. Норма розраховується просто – 30 мілілітрів на кілограм ваги.

Дитячий крем

Найпростішим, доступним у домашніх умовах методом профілактики тріщин на п’ятах є використання дитячого крему. Він не містить ароматичних добавок і є максимально нешкідливим. Кремом слід намащувати стопи після того, як ви вимили і насухо витерли ноги.

Ванночки

Тепла ванночка

Якщо ж тріщина все-таки з’явилася, допоможуть теплі ванночки і легка обробка ступнів. Наприклад, тепла ванночка з відваром ромашки на 7-10 хвилин. Після ванночки треба потерти п’яти пемзою. Потім змастити підошви живильним кремом (дитячим).

Гаряча ножна ванночка

Досить гаряча ножна ванночка з розчином звичайної харчової соди теж може допомогти. Тримати в ній ноги треба 15-20 хвилин, потім зняти огрубілу шкіру пемзою. І теж змастити стопи живильним кремом (дитячим).

Підготувала Світлана Комісаренко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні