Статті

Цукати з груш – готуємо чудовий натуральний та дуже корисний десерт

Що це таке? Цукатами називають приготовані в сиропі, а потім висушені шматочки різних плодів або їх шкірки.

Крім того, цукати – чудова заміна цукеркам, їх найбільш корисний варіант, що містить у собі величезну кількість клітковини, різноманітні вітаміни та корисні мікроелементи.

Нагадаємо, ми розповідали про основні принципи приготування пастили, цукатів та сухофруктів у домашніх умовах. А тепер можна спробувати теорію практично. Почали ми з пастили, продовжимо цукатами..

Цукати з груш

Тверді груші – 1 кілограм, цукор – 1 кілограм, лимонна кислота – 2-3 грами, вода – 300 мілілітрів.

  • Вимиті груші нарізати часточками, вирізати плодоніжки, насіннєві коробочки і пошкоджені частини. Нарізані шматочки бланшувати в окропі протягом 10 хвилин.
  • Відразу після бланшування перекласти груші у холодну воду. Поки фрукти бланшуються, підготувати цукровий сироп.
  • Груші з холодної води перекласти у каструлю і залити гарячим сиропом. Залишити плоди в сиропі настоятися протягом трьох-чотирьох годин.
  • Після того як вони постоять, проварити протягом 5-8 хвилин. Зняти з вогню і знову залишити на 10 годин. Таку процедуру повторити 2-3 рази, доки груші не стануть прозорими. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Перемішати, доварити, відкинути на друшляк, щоб сироп стік із груш.
  • Нагріти духовку до 40 градусів і помістити туди цукати, попередньо розклавши їх на деко, вистелене папером для випікання. Цукати будуть готові приблизно за 9 годин.

Готові цукати щільно закрити у скляній банці. Якщо ви хочете, щоб цукати не злипалися, їх можна пересипати цукровою пудрою. Зберігати у сухому місці при кімнатній температурі.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38