Статті

Пастила, цукати і сухофрукти: робимо запаси на зиму – основні принципи приготування

Фрукти і ягоди перед тим, як їх використовувати у приготуванні цукатів, пастили або сухофруктів, необхідно промити, видалити гілочки, кісточки, частини, що підгнили. Потім їх слід ретельно обсушити від води. І тільки тепер можна приступати до приготування будь-яких з наведених нижче ласощів.

Приготуйте фрукти так, щоб вони зберігалися до весни

Пастила

Ласощі готують із пюре фруктів або ягід. Пюре висушують у духовці (можна у спеціальній сушарці) на деку, застеляному пергаментним папером.

За бажанням, зі складом пастили можна експериментувати: поєднувати різні види фруктів та ягід. Наприклад, яблука зі сливами, яблука з грушами, смородину з аґрусом тощо. Можна додавати лимонний сік і різні спеції: імбир, м’яту, корицю. Все залежить від ваших смакових уподобань.

Сухофрукти

У вересні домашні сухофрукти можна приготувати з яблук, груш, слив і винограду. Підготовлені фрукти і ягоди висушити в духовці. Щоб продукти зберегли свій натуральний колір, перед тим як класти їх у духовку, можна помістити їх у посудину з цитрусовим соком. Через п’ять хвилин дістати, дати соку стекти і укласти на деку-решітку, щоб вся волога випарувалася.

Увага! Зберігати сухофрукти потрібно в сухому і темному місці в непроникних паперових або полотняних пакетах або в посудині зі щільною кришкою. Не забувайте іноді перевіряти їх на наявність цвілі.

Цукати

Цей десерт готують не лише з фруктів (яблук, груш), але і з апельсинових, лимонних та кавунових кірок. Щоправда, перед приготуванням кірки потрібно кілька годин (на ніч) вимочувати у воді. Після цього майбутні цукати піддають так званому дробовому варінню в цукровому сиропі: варять кілька разів з дотриманням коротких інтервалів часу. Закінчивши варіння, цукати відкидають на сито, щоб стекли надлишки сиропу. Нарешті, десерт висушують у духовці.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38