Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачДрова ясена: особливості та переваги

Дрова ясена: особливості та переваги

Этот материал также доступен на русском языке
Ясен – одне з найпоширеніших дерев у нашій країні, зокрема у багатьох регіонах ясен росте у лісах та дворах у різних селищах. Саме тому дрова ясена користуються попитом серед більшості жителів Києва та Київської області.

Купити дрова ясена можна у надійної компанії з виготовлення та реалізації твердого палива. Особливо вигідні пропозиції надають компанії-виробники, які доставляють дрова своїм транспортом, і з весни до осені пропонують сезонні знижки.

Особливості ясенових дров

Ясен має світлу деревину та коричневу серцевину – чим молодше дерево, тим воно світліше. Те саме стосується і кори ясеня – кора молодого ясеня світло-сіра із зеленим відливом, з віком вона стає темнішою і товщою, але практично ніколи не тріскається. Завдяки тонкій корі залишок золи після згоряння дров з ясена мінімальний, тому чистити зольник часто ви не будете.

Ясен – міцна порода дров, а це означає, що горіти ясенові поліни будуть довго і спекотно. Ясен використовують для наступних цілей:

  • опалення житлового будинку
  • опалення виробничих приміщень
  • приготування їжі на вогні або деревному вугіллі
  • обігрів кімнати або двох кімнат каміном
  • опалення парилки в лазні або сауні
  • декор приміщень та садових конструкцій.

Переваги дров з ясеня

У ясенових дров багато переваг, ось кілька з них:

Доступність

Через широку поширеність дерева дрова ясен доступні в будь-яку пору року і в будь-якій кількості. Через те, що ясен підходить для всіх цілей як тверде паливо, то він лідирує з продажу нарівні з дубом, сосною та березою.

Вартість

Ціна на ясеневі дрова приємна для всіх категорій населення, що дозволяє закупити ясен про запас на один або два сезони. Вигідно замовити дрова з ясеня оптом від виробника, якщо ви хочете отримати найкраще співвідношення ціна/якість.

Вологість

Однією з головних переваг дров ясена є їх низька природна вологість – близько 30-45%, що дуже позитивно порівняно з хвойними породами, вологість яких при зрізі становить до 90%. У випадку з ясенем можна розпалювати вогонь дровами відразу після привезення дров до вас додому. Вони не вимагають додаткового просушування, хіба що ви хочете мати вдома супер сухі дрова для максимально швидкого розпалювання.

Недоліки дров ясеня

У ясеня небагато явних недоліків, що впливають на опалення.

  • Щільні дрова може бути важко колоти, тому краще купити дрова ясеня вже колотими.
  • Ті, кому потрібно багато золи для городу чи саду, з ясеновими дровами ви її у великій кількості не отримаєте.

Ясенові дрова – справді вдала покупка, ви не дбатимете про переповнений зольник або про те, що неможливо розтопити піч тільки принесеними з двору дровами. Ясен розпалюється практично з першого сірника, і йому не страшна висока вологість повітря на вулиці восени та взимку.

Успішних вам покупок та тепла у будинку!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні