П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних секретів, або чому теща зятю догодити не змогла

Скарбничка корисних секретів, або чому теща зятю догодити не змогла

Этот материал также доступен на русском языке
Поїхала теща до улюбленого зятя до Голландії. Готувалася заздалегідь, набрала все, чого не вистачало там для борщу, для малосольних огірків: і бурячок, і хрін, часник та іншу зелень привезла. Але огірки все одно не вийшли "правильними", бо одного не врахувала – нашу кам'яну сіль не взяла.
  • У заготовках краще використовувати кам’яну сіль великого помелу без йоду, фтору та інших добавок.

  • Для заготовки овочевих салатів краще використовувати широкі та невисокі емальовані каструлі, оскільки у них овочева маса прогрівається рівномірніше. Емаль у посуді має бути цілою.

  • Стерилізувати потрібно ті банки, в яких зберігатимуться заготовки, що пройшли швидку (менше 15 хвилин) теплову обробку. Для добре проварених овочів та фруктів буде досить чисто вимитих і насухо витертих банок.

  • Щоб фрукти не тріскалися, їх потрібно обдати окропом або парою. А ось сливи слід пробланшувати в окропі, тоді на шкірці в них утворяться невидимі тріщини, це вбереже від розварювання.

  • Солоні огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо на них покласти дрібну стружку кореня хрону. До того ж смак страви від цього лише покращає.

  • При консервуванні томатів видаляйте у них плодоніжки і проколюйте кожен овоч зубочисткою. Це допоможе уникнути розтріскування овочів.

  • Додавайте в усі соління вишневе, смородинове або дубове листя, а також часник, червоний і чорний гіркий перець, естрагон, базилік і стебла селери.

  • Якщо варення при варінні довго не загусає, додайте до нього лимонної кислоти на кінчику ножа.

  • Перед маринуванням буряка рекомендується проварити його 30-40 хвилин, а потім видалити шкірку.

  • Для консервування компотів і варення краще використовувати трохи недостиглі плоди, а для повидла і мармеладу – стиглі плоди.

  • Щоб позбавитися бульбашок повітря в банках з варенням і добре розмішати, можна використовувати дерев’яні палички. Замість паличок можна використовувати дерев’яні шпажки для шашлику.

  • Не ставте закручені банки на протяг: від різкого охолодження банка може тріснути.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні