П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМода елегантного віку: як правильно вибрати шийну хустку

Мода елегантного віку: як правильно вибрати шийну хустку

Этот материал также доступен на русском языке
Шийна хустка увійшла в моду ще за часів Людовіка XIV, який запозичив цю деталь одягу у хорватських воїнів. Першою жінкою, яка одягла шийну хустку, була фаворитка короля Луїза де Лавальєр.

З того часу цей аксесуар став популярною жіночою прикрасою на кожен день. Він робить образ елегантним, підкреслює переваги і приховує недоліки.

Розмір має значення

Хустку на шию вибирають невеликого розміру – зі стороною від 50 до 65 сантиметрів, вона візуально приховає коротку або зморшкувату шию, сховає пігментні плями та інші недоліки зовнішності.

Крім того, такий аксесуар за бажанням можна носити і як прикрасу, пов’язавши на ручку сумки або зап’ястя. Хустку трохи більшого розміру – зі стороною 70 сантиметрів – можна одягати як кольє або краватку, що допоможе візуально витягнути коротку шию. А ось щільно пов’язана хустка з маленьким вузликом підкреслить довгу пряму шию і рівну поставу.

Яку тканину вибрати?

Матеріал, з якого зроблена хустка, має відповідати сезону. Але в будь-якому разі краще вибирати натуральні тканини, які забезпечать комфорт і дозволять шкірі дихати. Наприклад, універсальний шовк не дасть замерзнути в холодну пору року і подарує прохолоду влітку. Крім того, він не притягує пил і добре вбирає вологу.

 Якого кольору має бути хустка?

Це дуже важливий момент, оскільки неправильний вибір кольору може підкреслити недоліки і додати віку.

  • Жінкам зі світлою шкірою підійдуть хустки пастельних тонів. При цьому їм потрібно бути обережними з синіми, зеленими та жовтими відтінками, оскільки вони можуть надати обличчю хворобливого вигляду. Зате білі, персикові, коралові, рожеві або шоколадні тони підкреслять переваги зовнішності.
  • Жінкам, які мають гарну засмагу або смагляву шкіру, можна вибирати яскраві відтінки синього, помаранчевого, червоного, зеленого, жовтого або фіолетового кольорів. Але якщо природа нагородила вас ще й яскравим рум’янцем, вам краще уникати червоних відтінків.
  • Якщо ви не впевнені, який колір вибрати, віддайте перевагу нейтральним відтінкам, які добре поєднуються з усіма типами зовнішності, – білому, чорному, сірому, темно-синьому або коричнево-бежевому.

З чим носити шийну хустку?

Легкі квадратні хустки зі стороною 50-60 сантиметрів можна носити практично з будь-яким одягом.

Яскраві жакардові хустки середнього розміру вільно намотують навколо шиї і носять з повсякденним одягом або вечірньою сукнею.

Хустки з комбінованих тканин гарно поєднуються з джинсами, брюками та светрами. При цьому носити шийні хустки необов’язково тільки на шиї – їх можна використовувати як пояс, звернувши у стрічку і пропустивши через шльовки на поясі штанів.

А ось з класичними моделями одягу шийні хустки краще не комбінувати.

Від яких хусток слід відмовитися?

Вовняні або в’язані хустки можуть додати віку, тому при створенні образу їх краще не використовувати.

Таку ж властивість мають великі хустки з будь-яким етнічним візерунком або в народному стилі.

Надягаючи хустку, зав’яжіть її найпростішим вузлом і посуньте вузол набік – так вона виглядатиме найбільш елегантно. І в жодному разі не скручуйте з хустки трояндочку або пишний бант.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні