Каркаде містить багато корисних для організму мікроелементів: магній, кальцій, фосфор, залізо. Цей напій рекомендують пити у спеку при рясному потовиділенні, а також після харчових отруєнь, що супроводжуються інтенсивним блюванням і частою діареєю, оскільки каркаде допомагає відновлювати вміст калію. Крім того, калій у поєднанні з натрієм, який також є присутнім у настої суданської троянди, нормалізує водний баланс і підтримує кислотно-лужний баланс в організмі.
Багато в каркаде і вітамінів: A, C, РР і групи B, що, своєю чергою, сприяє зміцненню стінок судин, допомагає уникнути авітамінозу, стабілізує нервову систему, захищає від стресів і підвищує настрій.
Крім того, в каркаде містяться корисні для організму кислоти, які допомагають запобігти виникненню холестеринових бляшок і захищають від застудних захворювань.
Каркаде сприяє зниженню ваги за рахунок своєї природної кислоти і завдяки тому, що розчиняє непотрібні організму жири. Але людина не в змозі випити стільки цього напою, щоб він став засобом схуднення. Тож має сенс говорити лише про поліпшення травлення та метаболізму.
З обережністю слід пити каркаде тим, у кого підвищена кислотність, а також загострилися гастрит або виразка шлунка. Природна кислота напою негативно впливає на стінки хворого шлунка, провокуючи печію і рецидиви хронічних захворювань. Це як з лимонним соком – потрапивши на здорову шкіру, він просто пом’якшує епідерміс, а якщо його капнути на ранку, починає роз’їдати шкіру.
Не слід вживати каркаде і при загостренні сечокам’яної або жовчнокам’яної хвороб, оскільки він є сечогінним засобом і може спровокувати небажаний і дуже болісний рух каменів у нирках та жовчному міхурі.
Каркаде виготовляється із сушених пелюсток або прицвітків («чашечок») гібіскуса сабдарифа. Це рослина сімейства мальвових, яку ще називають суданською або китайською трояндою.
Каркаде заварюють так само, як і чай. На склянку гарячої води, але не окропу (температура має бути приблизно 90 градусів), беруть чайну ложку сушених пелюсток гібіскусу і дають їм настоятися 4-6 хвилин.
Підготувала Світлана Комісаренко
Курячі яйця— безпечна їжа на кожен день. Норми вживання, ознаки свіжості та найсмачніші способи варіння.
Якщо ваші орхідеї перестали активно цвісти або страждають від хвороб, спробуйте ці два прості та…
Повістки за межами України. Що можуть і чого не можуть робити українські диппредставництва стосовно мобілізації?
Вікові надбавки та доплати. Які суми можуть отримати українці у старшому віці.
Звичне прання порошком не завжди рятує білі шкарпетки від пожовтіння та запаху. Два прості засоби…
Картопля та горіхи — ідеальне поєднання для пісних котлет, які виходять ситними й надзвичайно смачними.