Статті

Як правильно варити повидло і чим воно відрізняється від варення

Повидло – це густе та однорідне варення. Воно чудово підходить для начинки, оскільки не розтікається.

З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.

Для приготування повидла можна брати не тільки якісні, але й трохи пом’яті, перезрілі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов’язкова умова – дозрілі та м’які.

Як правильно варити повидло?

1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.

2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.

3. Варити повидло необхідно в широкому і низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло треба помішувати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоряло. Тому цукор кладуть після згущення маси.

4. Як визначають готовність повидла? Періодично проводять лопаткою по дну посуду, де вариться повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, значить повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.

5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих.

6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10