Повидло – це густе та однорідне варення. Воно чудово підходить для начинки, оскільки не розтікається.
З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.
Для приготування повидла можна брати не тільки якісні, але й трохи пом’яті, перезрілі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов’язкова умова – дозрілі та м’які.
1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло необхідно в широкому і низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло треба помішувати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоряло. Тому цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначають готовність повидла? Періодично проводять лопаткою по дну посуду, де вариться повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, значить повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…
Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…