Повидло – це густе та однорідне варення. Воно чудово підходить для начинки, оскільки не розтікається.
З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.
Для приготування повидла можна брати не тільки якісні, але й трохи пом’яті, перезрілі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов’язкова умова – дозрілі та м’які.
1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло необхідно в широкому і низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло треба помішувати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоряло. Тому цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначають готовність повидла? Періодично проводять лопаткою по дну посуду, де вариться повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, значить повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…