Повидло – це густе та однорідне варення. Воно чудово підходить для начинки, оскільки не розтікається.
З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.
Для приготування повидла можна брати не тільки якісні, але й трохи пом’яті, перезрілі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов’язкова умова – дозрілі та м’які.
1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло необхідно в широкому і низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло треба помішувати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоряло. Тому цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначають готовність повидла? Періодично проводять лопаткою по дну посуду, де вариться повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, значить повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…