Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарна скарбничка: поради для любителів м'ясних страв та грибів

Кулінарна скарбничка: поради для любителів м’ясних страв та грибів

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свої фірмові секрети для приготування найпересічніших страв, а тому немає двох однакових борщів, заливного або навіть яєчні. Ділимося з вами маленькими хитрощами.

Для любителів м’ясних страв

Якщо м’ясо переварилося

М’ясо, що переварилося, наріжте тонкими скибочками, покладіть на тарілку і посипте помідорами і цибулею. Додайте трохи олії, лимонного соку та оцту – м’ясо поверне втрачену вологу і жирність.

Як прибрати запах у баранини

Щоб у баранини позбавитися специфічного запаху, замочіть м’ясо на ніч у холодній воді.

 Що додати в фарш для соковитості

Якщо додати трохи цукру до фаршу, вироби з нього будуть дуже соковитими. На кілограм фаршу додається столова ложка цукру.

Щоб тефтелі не розвалювалися

Додайте у фарш одну картоплину, перекручену на м’ясорубці. Крохмаль, який міститься в ній, надасть йому в’язкості та клейкості.

Лісові гриби слід обов’язково відварювати

Лісові гриби потрібно обов’язково відварити. При варінні будь-яких грибів обов’язково треба злити першу воду (щойно закипіли), можна злити і другу. Варити на слабкому вогні, обов’язково знімаючи піну.

Печена картопля – це не тільки смачно, а й корисно

Зверніть увагу, печена картопля – це не тільки смачно, а й корисно. У ній зберігається велика кількість калію, який при варінні або смаженні руйнується. Калій виводить із організму зайву рідину, знімає набряки, регулює роботу серця, покращує діяльність мозку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні