Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яАспірин: у чому небезпека прийому найпопулярнішого лікарського препарату

Аспірин: у чому небезпека прийому найпопулярнішого лікарського препарату

Этот материал также доступен на русском языке
Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) належить до препаратів, які рекомендують приймати для розрідження крові, щоб знизити ризик розвитку тромбів.

Однак приймання цього препарату має багато побічних ефектів.

Аспірин – досить «в ʼїдлива» кислота. Її приймання навіть у рекомендованій дозі може спричинити, крім печії, нудоту, блювання, а в найважчих випадках – шлунково-кишкову кровотечу.

Аспірин має небажану побічну дію на печінку і може негативно вплинути на детоксикаційну функцію цього органу. Вивчено декілька форм ураження печінки ацетилсаліциловою кислотою.

  • Її високі дози можуть призвести до жовтяниці.
  • Ацетилсаліцилову кислоту не можна приймати пацієнтам із астмою: вона може діяти як фактор, що провокує напад.
  • Аспірин у малих дозах здатний погіршити стан людей, які страждають від подагри.
  • Препарат може збільшувати рівень артеріального тиску. Пацієнти з гіпертонією повинні використовувати його тільки після консультації з лікарем.

Регулярне застосування аспірину може викликати в деяких людей сонливість, сплутаність свідомості та запаморочення. Хоча це не можна віднести до серйозних побічних ефектів, їх не варто ігнорувати, оскільки вони можуть призвести до довгострокових наслідків — шкідливий вплив аспірину на центральну нервову систему накопичується.

* Детоксикація – процесс очищення організму від токсинів методами їх знешкодження та подальшого виведення.

  Нагадаємо, ми розповідали про застосування аспірину у косметології: Маска, що сприяє ідеальному очищенню шкіри обличчя, вартістю три таблетки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні