Статті

Ароматне варення з груші – найсмачніше варення виходить із груш часточками

Ароматне варення з груші

Груша – 1 кілограм, цукор – 800 грамів, вода – 50 мілілітрів, кардамон – за смаком.

  • Груші помити та відрізати хвостики. Очистити від шкірки та нарізати тонкими часточками.
  • Частки викласти в каструлю, додати воду та цукор.
  • Поставити варитися на середній вогонь, дочекатися, коли сироп закипить, і варити ще 5 хвилин.
  • Додати до варення кардамон.
  • Потім зняти каструлю з плити та залишити охолоджуватися на 1 годину.
  • Так зробити ще двічі – варити варення по 5 хвилин.

Готове варення розкласти у стерилізовані баночки та закрити кришками. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою та залишити до охолодження.

Зберігати у холодному місці.

Метки: груші

Новое на сайте

  • Новини

Повний перелік пільг для багатодітних сімей: перевірте, чим ви досі не скористалися

Народжуваність в Україні падає починаючи з 1993 року. Держава підтримує багатодітні сім’ї, тобто ті, в…

18/05/2025 06:29
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 18 травня

18 травня у більшості областей України переважатиме дощова погода. Ще панує циклон, тому буде волого…

17/05/2025 21:55
  • Новини

Магнітні бурі на неділю,18 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

17/05/2025 20:59
  • Новини

Поганий сон підвищує ризик мігрені: нове дослідження підтверджує зв’язок

Мігрень має «біологічний годинник» — порушення сну можуть його запускати. Дослідники підтвердили: сон — ключовий…

17/05/2025 19:47
  • Новини

Дизелям готують «стоп»: що означає заборона старих авто для України

Європейський Союз готує екологічну революцію на дорогах — дизельні авто віком понад 10 років можуть…

17/05/2025 18:47
  • Новини

Вінегрет по-новому: звичний салат із несподіваними нотками

Звичний салат із буряка та картоплі можна приготувати по-новому — без огірків і квасолі, зате…

17/05/2025 17:31