У кукурудзі міститься багато харчових волокон та вуглеводів, а мінералів та вітамінів у ній зовсім мало. При цьому кукурудза містить набагато більше білка, аніж інші овочі, що робить її цінним продуктом для вегетаріанців.
У деяких сортах кукурудзи багато антиоксидантів-каротиноїдів, що надає їм яскраво-жовтогарячий колір. Ці антиоксиданти знижують дію вільних радикалів, які прискорюють старіння та викликають хронічні захворювання.
Не дуже «любить» кукурудзу наш шлунок, тому що в ній багато целюлози і перетравлює він її важко. Єдиний спосіб допомогти йому в цьому — ретельніше пережовувати кукурудзяні зерна.
Кукурудза протипоказана тим, кому не можна їсти багато вуглеводів, а також тим, хто дотримується дієти з високим вмістом білка.
З 1 жовтня в Україні набувають чинності нові правила карткових платежів. Українці побачать більше деталей…
Лічильники під контролем держави. Що тепер зобов’язані робити власники квартир?
Інститут демографії та соціальних досліджень попереджає: демографічна криза поглиблюється. Як війна та міграція змінюють Україну?
Замовлення дипломної роботи — відповідальний крок, адже від якості виконання залежить не лише оцінка, але…
Додаткові виплати на зиму. Як працює програма щомісячної допомоги для родин?
Для багатьох Новий рік – це особливий час, наповнений очікуванням чудес, сімейними традиціями та символічними…