Сьогодні ми пропонуємо рецепт овочевого асорті з капустою: криниця вітамінів, а смак – божественний!
Овочеве асорті з капустою
Зонтик кропу – 1 штука, лист хрону – 1 штука, часник – 3-4 зубчики, капуста білокачанна – 300-400 грамів, солодкий перець – 1-2 штуки, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, огірки – 500-600 грамів, помідори – 600-700 грамів, сіль – 1 столова ложка, цукор – 3 столові ложки, перець чорний горошком – 5-7 штук, оцет 9% – 4 столові ложки, вода – 1,5 літра.
- На дно банки об’ємом три літри покласти зонтик кропу, лист хрону, половину нарізаних зубчиків часнику і гострий перець.
- Капусту та перець нарізати великими шматками, цибулю – середніми, моркву – невеликими. Огірки обрізати з обох боків. На помідорах зробити кілька проколів вилкою.
- Викласти овочі в банку, чергуючи шари. Приблизно в середину банки додати часник, що залишився.
- Залити окропом до верху, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
- Злити воду з банки, закип’ятити, залити знову в банку і залишити на 10 хвилин.
- Знову злити воду в каструлю, змішати зі сіллю та цукром, додати горошини перців. Закип’ятити та проварити 3-5 хвилин.
- У банку з овочами налити оцет та залити гарячим маринадом.
- Закритити кришками, перевернути банки, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
Зберігати в холодному місці.