П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому виникає подагра і до якого лікаря звертатися

Чому виникає подагра і до якого лікаря звертатися

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що таке подагра, багато наших читачів знають не з чуток і часто просять розповісти про те, що це за захворювання і який лікар його лікує.

Подагра є однією з форм артриту. Під час нападів виникає сильний біль, уражений суглоб червоніє та набрякає. Найчастіше подагра вражає суглоб великого пальця ноги, проте не виключено, що це захворювання може зачепити суглоби колін і гомілок, а також зап’ястя та лікті.

На подагру частіше страждають люди похилого віку, ті, хто має надмірну вагу, зловживає алкоголем і часто використовує сечогінні засоби для зниження тиску.

Причиною виникнення подагри, крім спадковості, може бути відкладення солей навколо суглобових хрящів та у суглобовій рідині. Відбувається це через надмірне утворення сечової кислоти в організмі.

Цьому сприяє вживання деяких продуктів, особливо небезпечними є червоне м’ясо, печінка, нирки та інші потрухи, а також молюски, анчоуси і будь-яка жирна риба.

Подагра може викликати не лише хронічний біль в уражених суглобах, а й залучати до процесу інші суглоби. Саме тому дуже важливо вчасно звертатися до лікаря – що раніше буде поставлено точний діагноз, то ефективнішим буде лікування. Хоча вилікувати подагру надзвичайно складно, правильне лікування допоможе зменшити частоту нападів до мінімуму.

Лікуванням подагри займається лікар-ревматолог.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні