Статті

Купуєте цілий кавун чи частинами? Не економте!

Сьогодні пропонуємо вашій увазі лист Ірини Сергіївни Гицюк із Запоріжжя.

Купуєте кавун? Не економте

З газетою життя стає трохи легшим

«Читаю газету «На пенсії» вже 5 років і далі передплачуватиму її, так мені зручніше, ніж купувати. Те, що у вас на першій сторінці – «НА ПЕНСІЇ життя тільки починається» – це не про нас, українських пенсіонерів. Але з вашою газетою воно (життя) стає трохи легшим, ось за це вам дякую.

Рада появі у вас колонки «Читач пише». Ось і сама вирішила написати, коли прочитала статтю вашого кореспондента про те, що на базарі, пробуючи фрукту, можна підчепити небезпечний лептоспіроз. А я днями з лікарні виписалася, кілька днів пролежала у відділенні гастроентерології після отруєння кавуном.

Дуже кавуна захотілося…

Ні, не нітратами, просто дуже кавуна захотілося, а вони поки що дорогі, от я і купила на базарі половинку, обгорнуту в плівку. Солодкий, звичайно, але солодке моє життя вже назавтра закінчилося: біль у животі, блювання, кишковий розлад, температура підскочила. «Швидку» викликала, спочатку хотіли в інфекційку везти, але, на щастя моє, передумали, у звичайну поїхали. Відразу уколи, пілюлі всілякі.

Скільки я “заощадила” на половині кавуна

Лікар увімкнув мені калькулятор на телефоні і доручив підрахувати, скільки я заощадила на половині кавуна, і скільки піде на ліки в лікарні і після виписки. Мати Божа, страшно сказати! За словами мого лікаря, в кавунах, особливо на зрізах, у м’якоті можуть розвиватися небезпечні мікроби. З досвіду минулих років, він сказав, що багато отруєнь відбувається в результаті покупки розрізаних і упакованих у харчову плівку кавунів і динь.

Чим небезпечні кавуни під харчовою плівкою

Перед розрізанням навряд чи їх миють, і всі бактерії, які були на їх поверхні, потрапляють на м’якоть. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці, хоч і захищають їх від пилу, але створюють бактеріям ідеальні умови для швидкого розмноження: парниковий ефект на жарі, цукристість – і пішов процес. На прохання лікаря, син приніс із холодильника недоїдений кавун, і його віддали на перевірку на нітрати. Їх знайшли менше за норму.

Значить, ділюся гірким досвідом з іншими читачами вашої газети – щоб не хворіли «у щасливій старості».

Метки: кавуни ягоди

Новое на сайте

  • Статті

Як вибрати найкращий маршрутизатор для дому та офісу?

Маршрутизатор — це один із найважливіших пристроїв у вашій мережі, який забезпечує стабільне з'єднання між…

03/04/2025 00:26
  • Новини

Це смачніше за пиріжки: готуємо картопляні зрази, які зметуть зі столу ще гарячими

Ця страва раніше була дуже популярною на Поліссі, але сьогодні її готують у всіх куточках…

02/04/2025 23:24
  • Новини

Ні краплі гіркоти: найсолодша редиска без добрив та обробок – секрет у правильному сусіді

Якщо ви хочете виростити на своїй ділянці найсолодшу та соковитішу редиску, то вам у цьому…

02/04/2025 22:57
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 3 квітня

3 квітня очікуються дощі у більшості центральних, південних та західних областей України

02/04/2025 22:39
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 3 квітня 2025 року

Людям, які погано переносять стрибки тиску, в дні магнітних бур слід підстрахуватися і дотримуватися простих…

02/04/2025 22:07
  • Статті

Наводимо красу: всього два компоненти – і готова чудодійна маска від зморшок

Навесні, коли пробуджується природа і яскравіше сяє сонце, кожна жінка прагне виглядати гарно. Покращити тонус…

02/04/2025 21:37