Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк підібрати крем для обличчя: основні правила

Як підібрати крем для обличчя: основні правила

Этот материал также доступен на русском языке
Для догляду за обличчям важливо правильно підібрати крем. Це основний доглядовий засіб, представлений у широкому асортименті, тому зробити вибір непросто.

Наприклад, відома Valmont косметика швейцарського виробництва популярна завдяки унікальному компонентному складу, екологічності та ефективності. Це дорогі кошти, але ціна виправдана. Також має попит і Balmain – французька косметика, яку можна замовити за посиланням https://bonvivant.ua/balmain.

Як підібрати крем для обличчя: Основні правила

Фахівець розповість докладніше, як підібрати крем для обличчя з огляду на сукупність факторів. До основних правил відносять:

  • тип шкіри;
  • вікова категорія;
  • індивідуальна чутливість;
  • компонентний склад;
  • термін придатності;
  • упаковка;
  • час вбирання;
  • відомість бренду.

Як правильно підібрати крем для обличчя, пояснить досвідчений консультант перевіреного інтернет-магазину.

Визначення типу шкіри: ключовий крок при виборі крему

Ключовий фактор – тип шкіри, при цьому він може змінюватись в залежності від сезону, з віком та після перенесених захворювань чи стресових ситуацій. Найкраще звернутися до косметолога, який правильно визначить тип – нормальна, жирна, суха, комбінована.

Комбінована шкіра потребує комплексного підходу. Наприклад, застосування жирного чи сухого крему на відповідні ділянки обличчя. Є й змішані, котрим характерний збалансований склад.

Для жирної шкіри оптимальне рішення – легкий зволожуючий крем на основі гелю. Він швидко вбирається і має матуючий ефект. Для сухої слід вибирати креми, до складу яких входить гліцерин, гіалуронова кислота та ін.

Для догляду за нормальною шкірою підійдуть креми з зволожуючими компонентами та рідкою консистенцією. Також за цільовим призначенням розрізняють засоби денного та нічного застосування.

Вивчення складу: що шукати та уникати в кремах

Ще один важливий фактор – безпека складу. В якісному кремі не повинно бути агресивних речовин, барвників, ароматизаторів та ін. За зволоження відповідають такі компоненти, як колаген, гліцерин, еластин, гіалуронова та молочна кислота.

У регенеруючі додають пантенол, цераміди, екстракти різних лікарських рослин. У антивікових є ретинол, колаген, амінокислоти, пептиди, вітаміни А, С, Е та ін. У кремах для проблемної шкіри – цинк, сірка, глина, мідь, саліцилова кислота.

Облік вікових особливостей: крему для різного віку

Вибирати крем необхідно з урахуванням віку. Так, для молодої достатньо буде захисту та зволоження. Після 30 років потрібно більше колагену з метою профілактики появи перших зморшок.

Після 40 років потреба у колагені зростає. Слід вибирати креми з компонентами, які забезпечують ліфтинг-ефект.

Правила нанесення та консультація фахівця

Як правильно підібрати зволожуючий крем підкаже фахівець. Він також детально пояснить, як і коли його наносити для досягнення максимального ефекту. При покупці обов’язково треба дивитися на термін придатності, склад, обсяг та якість упаковки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні