Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачВідеоспостереження або охоронці: Який метод найкраще підходить для вашого бізнесу?

Відеоспостереження або охоронці: Який метод найкраще підходить для вашого бізнесу?

Этот материал также доступен на русском языке
Безпека на підприємстві є важливим аспектом успішної роботи будь-якого бізнесу. Вибір між відеоспостереженням та фізичною охороною може бути складним. У цій статті ми порівняємо обидва ці методи і допоможемо вам визначитися з найбільш відповідним рішенням.

Відеоспостереження для бізнесу

Однією з ключових переваг систем відеоспостереження для бізнесу є можливість постійного контролю та моніторингу. Камери безперервно відстежують діяльність на території підприємства і дозволяють оперативно реагувати на будь-які позаштатні ситуації: загоряння, травми, аварії та інше.

Крім того, встановлення систем відеоспостереження дає можливість записувати та архівувати відеоматеріали. У разі потреби можна переглянути події, що відбулися, а також використовувати записи як докази в різних ситуаціях.

Автоматичні функції відеоспостереження

Більшість сучасних камер дозволяють вимикати запис, якщо у кадрі нічого не відбувається. Це дозволяє заощаджувати ресурси зберігання архівів, а також спрощує перегляд архівних копій.

Деякі системи оснащені функціями аналітики та розпізнавання, які можуть виявляти та сигналізувати про незвичайну або підозрілу поведінку персонажів у кадрі.

Недоліки систем відеоспостереження

Відеоспостереження має свої обмеження. Хоча камери і записують все, що відбувається в їх зоні дії, все ж вони мають сліпі зони і не можуть реагувати на загрози, що виникли так, як це може зробити людина.

Другим недоліком є залежність від якості обладнання та зв’язку. Зазвичай камери замикають усередині локальної мережі і вони пишуть відео за будь-яких обставин, але у разі проблем з Інтернетом зовнішній доступ до них або передача даних до моніторингу охоронних компаній будуть неможливі.

Фізична охорона для бізнесу

Фізична охорона об’єктів дозволить активно реагувати на загрози, що виникли. Професійні охоронці навчені ефективно усувати будь-які конфлікти та запобігати їх розвитку. У подібних конфліктах охоронці можуть застосовувати спеціальні тактики, запобігати злочинним діям і забезпечувати безпеку на території, що охороняється.

Недоліки фізичної охорони

Мабуть, основним недоліком є необхідність постійної присутності на об’єкті. Наприклад, системи відеоспостереження можуть самостійно працювати цілодобово, а фізична охорона вимагає наявності людей.

Другим недоліком охорони є висока вартість персоналу та їх навчання. Професійна фізична охорона може вимагати значних фінансових вкладень, у тому числі навчання та заробітну плату охоронців.

Який метод охорони є кращим

  • Особливості бізнесу. Не кожному бізнесу потрібна фізична охорона. Вибір між відеоспостереженням та фізичною охороною залежить від особливостей кожного конкретного бізнесу та об’єкта.
  • Специфіка діяльності. Для деяких бізнесів, особливо тих, де зберігаються цінні матеріали або інформація, фізична охорона може бути кращою.
  • Баланс є універсальним рішенням. Наприклад, до мережі невеликих роздрібних магазинів достатньо буде встановити відеоспостереження та використовувати послугу тривожної кнопки, після натискання якої оперативно прибуде чергова група фізичної охорони.

Як вибрати метод охорони

  • Реальна необхідність. У прикладі вище згадувалося співвідношення тривожної кнопки та систем відеоспостереження. Це дуже популярний та доступний метод охорони. Він підходить для більшості бізнесів зі сфери послуг, де немає реальної загрози, але періодично з’являються буйні та незадоволені клієнти.
  • Бюджет. Другим критерієм є фінанси. Утримувати чи наймати охорону дуже дорого. Вона, як мінімум, повинна окупатися. Необхідно проаналізувати бюджетні обмеження та визначити економічну доцільність кожного методу забезпечення безпеки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні