Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи можна замість таблеток використовувати трави як знеболювальне

Чи можна замість таблеток використовувати трави як знеболювальне

Этот материал также доступен на русском языке
Народна медицина як болезаспокійливі засоби рекомендує використовувати перевірені часом засоби на травах, що не дають побічних ефектів.

Які трави позбавлять болю?

Відвар живокосту

2 столові ложки подрібнених на порошок коренів живокосту лікарського залити 20 мл води, довести до кипіння і прокип’ятити 3 хвилини, настояти 30 хвилин і процідити. Використовувати для примочок і компресів як болезаспокійливий засіб після ампутацій.

Настій коров’яку

50 г квітів коров’яку скіпетроподібного (високого) залити 500 мл горілки, настояти 2 тижні. Використовувати для натирання як знеболюючий засіб при болях у спині та суглобах.

Мазь із хмелю

1 столову ложку порошку шишок хмелю розтерти з 1 столовою ложкою несолоного свинячого сала або свіжого вершкового масла. Змащувати суглоби при ревматизмі, подагрі, попереку.

Ефірні олії

При болях у суглобах допомагає натирання ефірними оліями евкаліпта, ялівцю, чебрецю, розмарину, лаванди, деревію, звіробою продірявленого. Виготовити олію можна в домашніх умовах. Укласти в баночку свіже або сушене листя перерахованих рослин і залити їх олією так, щоб воно лише покривало вміст. Закрити посудину і настояти 2-3 тижні. Ретельно віджати і отриманою олією змащувати хворі місця по кілька разів на день. Болі в області хребта можна полегшити натиранням оліями з лаванди, чебрецю та ялівцю. М’язові болі, викликані фізичними підвищеними навантаженнями або перевтомою, знімає масаж з олією деревію.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні