Швидкі тефтелі з рису
Фарш – 500 грамів, рис відварений – 150 грамів, сир – 100 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, томатна паста – 1 столова ложка, яйце – 1 штука, зелень – 1 пучок, панірувальні сухарі – 100 грамів, олія рослинна – 6 столових ложок, сіль – за смаком.
- У фарш додати сіль, перець, тертий сир, відварений рис, дрібно нарізану зелень та яйце.
- Суміш ретельно перемішати, сформувати маленькі кульки, запанірувати в сухарях і викласти на деко, змащене олією.
- У томатній пасті пасерувати дрібно нарубану цибулю і натерту на середній тертці моркву.
- Залити готовим соусом тефтелі й поставити страву у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Є ще один спосіб приготування: тефтелі злегка обсмажити на сковороді, протушкувати в соусі до готовності.