Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'я7 правил для тих, хто ковтає таблетки

7 правил для тих, хто ковтає таблетки

Этот материал также доступен на русском языке
Мало хто любить ходити до лікарів і проходити обстеження. Набагато простіше «зорієнтуватися» за порадою знайомих або з реклами і купити ті ліки, які «неодмінно» допоможуть позбутися проблеми.

Чи слід лікуватися навмання? Чи все-таки краще підійти до цього питання відповідальніше?

  1. Пам’ятайте: порада лікаря потрібна навіть при виборі безрецептурних препаратів. Не лікуйтеся по телевізору і за порадою знайомих.
  2. Якщо терапевт виписав вам одні ліки, окуліст – другі, стоматолог – треті, а кардіолог – четверті, обов’язково поверніться знову до терапевта. Нехай він проаналізує препарати на сумісність – це запобігатиме їх небажаній взаємодії.
  3. Проявляйте особливу пильність щодо розрекламованих засобів. Чудодійних препаратів немає. Зазвичай, вони дорогі і не дають результату, обіцяного реклами.
  4. Уважно читайте вкладку і напис на упаковці. Зверніть особливу увагу на той розділ інструкції, в якому повідомляється про протипоказання і можливі побічні ефекти. Суворо дотримуйтеся зазначених доз, часу прийому – натще або після їди. Запивайте ліки рідиною, якщо про це сказано в інструкції.
  5. Особливу увагу приділяйте умовам зберігання ліків. Є препарати, які бояться світла, інші слід тримати у прохолодному місці. І всі медикаменти слід зберігати там, де вони недоступні для дітей.
  6. Медикаменти для зовнішнього та внутрішнього застосування рекомендують тримати у різних пакетах. Або ставити на окремі полиці шафки, де зберігаються ліки. Засоби для обробки ран і опіків у флаконах – перекис водню, зеленку, йод – бажано зберігати окремо від ліків, краще – в тарі з кришкою, що герметично закривається.
  7. Якщо після безконтрольного прийому, випадкового передозування ліків з’явилися запаморочення, головний біль, нудота, блювання, слабкість – треба промити шлунок. Можна випити міцного чаю, але в жодному разі не можна пити молоко. І обов’язково зверніться до лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні