Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПоповнення карткового рахунку на касі

Поповнення карткового рахунку на касі

Этот материал также доступен на русском языке
Mastercard — глобальна технологічна компанія, яка піклується про своїх клієнтів і постійно працює над тим, аби зробити оплати простими, зручними та безпечними.

Для цього компанія постійно розвиває різноманітні фінансові рішення та послуги, які б відповідали очікуванням та запитам користувачів – наприклад, аби клієнти Мастеркард могли легко покласти гроші готівкою на картку на касі під час розрахунку за товари. Скористатися послугою  «Готівка на картку» можна в багатьох торгових точках, де є платіжний термінал. Як саме проходить процес поповнення та які переваги послуги, розглянемо в цій статті.

“Готівка на картку”: як скористатися послугою

Процес поповнення карткового рахунку відбувається досить швидко та зручно, безпосередньо під час оплати ваших покупок на касі у торговій точці. Ви можете поповнити картковий рахунок безконтактним способом: для цього потрібно лише мати при собі картку для поповнення або ж можна зробити це через сервіси Google Pay та Apple Pay. Також при собі треба мати потрібну суму готівкою. Крім цього, переказ можна зробити і просто назвавши її номер для виконання транзакції.

Поповнення здійснюється у такий спосіб:

  1. Перед розрахунком за товари чи послуги попередьте касира про своє бажання покласти гроші на картку.
  2. Передайте касиру необхідну кількість готівкою. Піднесіть картку до платіжного термінала, радіус дії безконтактної технології передачі даних – до 4 см. За відсутності “пластику” назвіть номер картки для поповнення
  3. Після встановлення зв’язку гроші будуть зараховані на рахунок, а касир надасть вам чек про підтвердження транзакції.

Оскільки наявність картки не є обов’язковою, у такий спосіб дуже зручно поповнювати не лише власний, а й інші рахунки.

Після зарахування ви можете використовувати ці кошти для безготівкових оплат у магазинах, кафе та інших торгових точках, для оплати в інтернет-магазинах, сплати за квитанціями онлайн або переказу на інші рахунки.

Переваги поповнення рахунку на касі

Сучасні споживачі бажають отримувати послуги максимально зручним для них способом, не витрачаючи на це багато часу. Сервіс “Готівка на картку” від Mastercard повністю відповідає цим очікуванням і має наступні переваги:

  • Зручність. Сьогодні майже всі торгові точки обладнані безконтактними терміналами з підтриманням технології NFC. Отже, ви легко можете поповнити рахунок безконтактним способом.
  • Швидкість. Весь процес займає максимум кілька хвилин. Як зазначають клієнти: касир довше перераховує готівку, ніж гроші зараховуються на рахунок.
  • Безпека. Дані картки, яку ви поповнюєте, не потрапляють на прилад для зчитування. А для підтвердження транзакції використовуються такі засоби автентифікації, як, наприклад, PIN-код чи Face ID.

Де можна скористатися послугою

Mastercard постійно працює над розширенням партнерської мережі, де можна скористатися послугою. Сьогодні це розповсюджені в Україні мережі АЗС WOG та UKRNAFTA, а також мережа магазинів Сім23.

Умови сервісу “Готівка на картку” відрізняються залежно від мережі. Тому краще ознайомитися з ними перед поповненням. Це можна зробити безпосередньо в торговій точці чи на сайті Мастеркард.

Нове на сайті