П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапас кишеню не тягне: готуємо на зиму лечо з огірками, помідорами та...

Запас кишеню не тягне: готуємо на зиму лечо з огірками, помідорами та перцем

Этот материал также доступен на русском языке
Аромати та незрівнянний смак напоєних літнім сонцем овочів неодмінно хочеться зберегти довше. Для цього існує консервування.

Лечо з огірками, помідорами і перцем

Інгредієнти :

– Огірки – 1 кг
– Помідори – 0,5 кг
– Болгарський перець – 300 грам
– Цукор – 90 грам
– Сіль 40 грам
– Рослинна олія 50 грам
– Уксус 9% 50 мл
– Часник 2-3 зубчики

Приготування:

  • Помідори подрібнити через м’ясорубку або 6лендер і вилити в каструлю.
  • Болгарський перець очистити помити і нарізати.
  • У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, олію і часник пропущений через прес. Перемішати та поставити на вогонь і довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 10-15 хвилин.
  • Висипаємо огірки, вливаємо оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо, накриваємо каструлю кришкою і готуємо 5-6 хвилин.
  • Готове лечо з огірками, помідорами та перцем розливаємо по гарячих стерилізованих банках і закручуємо кришками.
  • Перевертаємо банки вгору дном, приховуємо чимось теплим і залишаємо до повного охолодження.
  • Остілі 6анки потім прибираємо для зберігання в прохолодне місце.

Лечо готове.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні