Користь та цінність абрикосу важко переоцінити. Золотистий сонячний плід містить велику кількість цукрів органічних кислот, каротин, пектин, крохмаль, а також дубильні та флавоноїдні речовини. Крім того, м’якоть плодів містить нікотинову кислоту, вітаміни С, В1, В2, Р.
Корисні абрикоси і у свіжому, і сушеному вигляді. Плоди абрикоса мають проносну, слабку сечогінну, загальнозміцнюючу, протиатеросклеротичну дію, покращують обмін речовин і кровотворення, є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, калію, заліза.
Клітковина, що міститься в абрикосі, захищає від раку товсту кишку. Крім того, вона зменшує запори, геморой, варикозне розширення вен. Використовують їх у косметиці.
Крім користі, абрикоси приносять нам незрівнянне задоволення своїм ніжним та неповторним смаком.
Приготуйте абрикоси за цим рецептом і насолоджуйтесь взимку ніжним смаком та ароматом літніх плодів.
Абрикоси -3 кг
Цукор – 700 г
Вода – 2 л
Сік 1/2 лимона.
Банки простерилізувати.
От і все! Наші абрикоси готові!
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…