Користь та цінність абрикосу важко переоцінити. Золотистий сонячний плід містить велику кількість цукрів органічних кислот, каротин, пектин, крохмаль, а також дубильні та флавоноїдні речовини. Крім того, м’якоть плодів містить нікотинову кислоту, вітаміни С, В1, В2, Р.
Корисні абрикоси і у свіжому, і сушеному вигляді. Плоди абрикоса мають проносну, слабку сечогінну, загальнозміцнюючу, протиатеросклеротичну дію, покращують обмін речовин і кровотворення, є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, калію, заліза.
Клітковина, що міститься в абрикосі, захищає від раку товсту кишку. Крім того, вона зменшує запори, геморой, варикозне розширення вен. Використовують їх у косметиці.
Крім користі, абрикоси приносять нам незрівнянне задоволення своїм ніжним та неповторним смаком.
Приготуйте абрикоси за цим рецептом і насолоджуйтесь взимку ніжним смаком та ароматом літніх плодів.
Абрикоси -3 кг
Цукор – 700 г
Вода – 2 л
Сік 1/2 лимона.
Банки простерилізувати.
От і все! Наші абрикоси готові!
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.