Користь та цінність абрикосу важко переоцінити. Золотистий сонячний плід містить велику кількість цукрів органічних кислот, каротин, пектин, крохмаль, а також дубильні та флавоноїдні речовини. Крім того, м’якоть плодів містить нікотинову кислоту, вітаміни С, В1, В2, Р.
Корисні абрикоси і у свіжому, і сушеному вигляді. Плоди абрикоса мають проносну, слабку сечогінну, загальнозміцнюючу, протиатеросклеротичну дію, покращують обмін речовин і кровотворення, є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти, калію, заліза.
Клітковина, що міститься в абрикосі, захищає від раку товсту кишку. Крім того, вона зменшує запори, геморой, варикозне розширення вен. Використовують їх у косметиці.
Крім користі, абрикоси приносять нам незрівнянне задоволення своїм ніжним та неповторним смаком.
Приготуйте абрикоси за цим рецептом і насолоджуйтесь взимку ніжним смаком та ароматом літніх плодів.
Абрикоси -3 кг
Цукор – 700 г
Вода – 2 л
Сік 1/2 лимона.
Банки простерилізувати.
От і все! Наші абрикоси готові!
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…