П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВаримо з кавунових кірок варення - нагадування про спекотне і смачне літо

Варимо з кавунових кірок варення – нагадування про спекотне і смачне літо

Этот материал также доступен на русском языке
Шматочки виходять щільненькі, а сироп із легким присмаком карамелі.

Коли ми купуємо великий і важкий кавун, то з жалем усвідомлюємо, скільки доведеться викинути – майже половина ваги кавуна припадає на кірки. А чи не спробувати використовувати їх і зварити найніжніше і оригінальне варення?

З нашим рецептом впорається навіть молода та недосвідчена господиня, не кажучи про аси кулінарної справи. Готуємо та економимо!

Інгредієнти

Кавунні кірки 2 кг
Цукор 1,5 кг
Частки лимона
Гвоздика за бажанням

Приготування

  • Беремо кавунові кірки, обрізаємо зелену шкірку на міліметри. При цьому частина рожевої м’якоті має залишитися – таке варення красивіше.
  • Ріжемо на кубики завтовшки 1-1,5 см. Гарно виходить, якщо різати рельєфним ножем.
  • Готові шматочки кірки кладемо в каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на 1,5-2 години, щоб кавун пустив свій сік.
  • Ставимо на плиту і після закипання зменшуємо вогонь до маленького. Варимо доти, поки кавунові корки не стануть прозорими (1-1,5 години). Шматочки виходять щільненькі, а сироп із легким присмаком карамелі.
  • Стерилізуємо банки та розливаємо варення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні