Суперечки про те, які рецепти соусів до м’яса найкращі, продовжуватимуться нескінченно. Це не дивно, адже в будь-якій кухні світу можна вибрати щонайменше один варіант добавки до м’яса, який вас приємно здивує.
Мабуть, єдина проблема – це вибрати з усього різноманіття соусів “той самий”, який зачепить.
Спробуємо яблучний соус
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука – 4 штуки, цукор – 100 г, половина лимона, мінеральна вода без газу – 1-2 склянки (залежно від соковитості яблук), кориця – за смаком.
- Яблука вимити, очистити від шкірки, розрізати на чотири частини і видалити серцевину.
- У каструлю влити воду і закип’ятити.
- Покласти в окріп яблука, корицю, цукор, зменшити вогонь і варити, помішуючи, до утворення однорідної маси.
- Коли вода випарується, накрити кришкою і тушкувати близько 15 хвилин.
- Остудити, додати сік половинки лимона і добре збити блендером.
Подавати до м’ясних страв.