П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк енергоефективні пластикові вікна допомагають економити на опаленні

Як енергоефективні пластикові вікна допомагають економити на опаленні

Этот материал также доступен на русском языке
Пластикові вікна – це не тільки про зручність, а й про ефективність. Сучасні склопакети зробили крок далеко вперед і здатні забезпечити економію на опаленні в холодну пору року і на електроенергії - при кондиціонуванні в спеку. Розповідаємо внаслідок чого це стало можливим.

Великий асортимент пластикових вікон з подальшим монтажем в Одесі та Одеській області доступний у центрі будівельних технологій «Монтажник» за посиланням Montajnik.od.ua

Енергоефективність – це здатність пластикових вікон забезпечувати ізоляцію та захист від проникнення холоду у приміщенні взимку. Влітку вони також виконують свою функцію та ізолюють приміщення від настирливої спеки. До того ж вікна – найбільший за площею елемент, що контактує з холодом. Через що їхнє утеплення відіграє дуже важливу роль при економії на опаленні.

Як пластикові вікна допомагають економити на опаленні

Не всі пластикові вікна однаково гарні для економії на опаленні. При виборі важливо звертати увагу на показник енергоефективності. Найчастіше він вказується у вигляді латинської літери «U» – коефіцієнта теплопередачі чи індексу класу енергоефективності.

Чим вищий індекс або чим нижчий коефіцієнт теплопередачі — тим ефективніші такі вікна. Це питання краще уточнити у менеджера, який відповідає за продаж вікон.

Втрати тепла через склопакети

Скло є найбільшим за площею джерелом втрат тепла. У сучасних енергоефективних вікнах цей процес уповільнений. Вікна складаються з кількох скляних панелей, а між ними повітря або спеціальний газ. Все це створює між склом подібність до термоса, де холодному повітрю потрібно кілька разів пройти крізь тепле повітря і саме скло.

Також, скла можуть бути покриті спеціальним шаром, що знижує передачу тепла через вікно.

Втрати тепла через ущільнювачі та фурнітуру

Це ще одна частина енергоефективної складової пластикових вікон. Резинки ущільнювачів розташовані по периметру віконних рам і забезпечують герметичне прилягання віконних рам. Це своєрідний бар’єр, який не дозволяє холодному повітрі проникати у приміщення та довше утримує тепло усередині приміщення.

Резинки виготовляють із спеціальних матеріалів із високою стійкістю до агресивних умов. Вони не деформуються під впливом сонця, холоду, дощу, вітру та довго зберігають свої фізичні властивості.

Захист від прогрівання приміщення в спеку

Енергоефективність можлива й улітку для економії на кондиціонуванні приміщення. Вікна можуть бути оснащені сонцезахисними покриттями та тонованим склом. Вони уповільнюють прогрівання приміщення у спеку року.

Додаткові способи підвищення енергоефективності

Крім вбудованих у вікна технологій ізоляції від тепла та холоду застосовуються і сторонні елементи:

  • термовідбивні плівки – для захисту від сонця в спеку;
  • жалюзі — для захисту від сонця у спеку;
  • теплоізолюючі штори для захисту від холоду
  • москітні сітки — як додаткова перешкода для холодного та теплого повітря.

Як встановлювати та обслуговувати пластикові вікна для максимальної економії

Насамперед рекомендується звертатися за встановленням до професійних монтажників. Вони мають належний досвід і все необхідне обладнання.

Наприклад, встановити металопластикові вікна Одеса — можна звернувшись до центру будівельних технологій «Монтажник». Компанія вже 15 років в Одесі та Одеській області займається широким спектром ремонтних та будівельних робіт.

Технічне обслуговування пластикових вікон

У процесі експлуатації механізми починають зношуватися та розхитуватися. Щоб вікна продовжували забезпечувати високу енергоефективність, їх потрібно періодично перевіряти і проводити технічне обслуговування.

До пластикових вікон не ставляться жорсткі вимоги. Потрібно лише дотримуватися елементарних правил експлуатації:

  • регулярне чищення скла та рам;
  • мастило механізмів відкривання вікон;
  • перевірка та при необхідності заміна ущільнювальних гумок;

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні