П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаРізнеСів п'яним за кермо? Прощайся з машиною

Сів п’яним за кермо? Прощайся з машиною

Этот материал также доступен на русском языке
До редакції надходить багато листів (і паперових, і електронних), і на теми та проблеми, порушені в них, ми завжди реагуємо. Однак є листи, які цілком можуть бути опубліковані як самостійний матеріал.

Тому ми вирішили відкрити нову рубрику «Читач пише». Відразу просимо зрозуміти: листів багато і не всі вони публікуватимуться.

І відкриває рубрику лист від Олени Олексіївни Бондаренко із міста Дніпра.

Сів п’яним за кермо? Прощайся з машиною

«Я вчителька, давно на пенсії. Як математик, люблю все по поличках розкладати. Ось події останніх днів, які буквально сколихнули мої вже далеко не найміцніші нерви.

  1.  Прочитала в інтернеті, що чергового п’яного водія після довгої погоні було затримано поліцією в Одесі. Ще й бився, чинив опір! Повідомили, що не вперше його ловлять п’яним за кермом і позбавляють прав. З гіркого досвіду моєї родини (нашого родича страшенно покалічив такий от п’яний водій, а потім відкупився в суді), я не вірю, що його буде по заслузі покарано.
  2.  Пишуть, що п’яний суддя за кермом, який нещодавно вбив нацгвардійця Бондаренка (мій однофамілець, батько трьох діток), за 10 років розглянув 85 справ п’яних водіїв і більшість цих гадів не покарав.
  3.  Нещодавно Латвія передала Україні шістдесят шість іномарок, які були конфісковані у п’яних водіїв. Молодці!

Отже, роблю висновок, як має бути у нас, і гадаю, що мене підтримають багато людей.

  •  Сів п’яним за кермо – прощайся з машиною і з правами назавжди. І навіть якщо нікого не вбив і не покалічив. Але щоб як у Латвії з машинами, все за законом.
  •  Судді? Дякую, газето, що нещодавно розповіла про їхні зарплати і пенсії. Хоча б чесно працювали за такі величезні гроші, можна ж, як сир у маслі купатися. Але якщо хабарі беруть, самі закон порушують – диплом забрати, хороми їхні віддати під дитячі будинки, скільки нині діток знедолених. А робота – посудили, не вийшло – у двірники, вони дуже країні потрібні.

***

Вибачте, але просто вже сил немає ніяких бачити усе це беззаконня. Сподіваюся, що мій лист надрукуєте. Газеті легше достукатися до влади, ніж нам, пенсіонерам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні