Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк можна, крім кухні, використовувати крохмаль у побуті

Як можна, крім кухні, використовувати крохмаль у побуті

Этот материал также доступен на русском языке
Харчовий крохмаль може бути корисним не тільки на кухні при приготуванні страв. Його можна використовувати в побуті для домашнього збирання, чищення, краси.

Чим допоможе крохмаль у побуті?

1. Прибере жирні плями на килимі. Посипте крохмалем плями, залиште на пару годин, а потім просто пропилососьте килим. Якщо пляма не випралася, використовуйте кашку з крохмалю та бензину (1:1).

2. Очистить скло. Нанесіть крохмаль на м’яку ганчірку або паперовий рушник і протріть скло, щоб його очистити до блиску.

3. Очистить від залишків скотчу. Нанесіть крохмаль, змішаний з водою, на липкі залишки скотчу. Потріть забруднення і залиште на кілька хвилин, а потім видаліть його м’якою тканиною.

4. Позбавить взуття неприємного запаху. Насипте крохмаль у кросівки і залиште на ніч.

5. Відновить дерев’яні меблі. Змішайте рівну кількість крохмалю і води і використовуйте суміш для чищення дерев’яних меблів.

6. Допоможе у догляді за книжками. Згодом старі книжки можуть набути неприємного запаху. Оновити їх допоможе крохмаль, яким слід посипати сторінки.

7. Прибере підпалину від праски з одягу. Змочіть підпалину водою, а потім насипте на неї шар крохмалю. Після того, як оброблене місце повністю висохне, очистіть м’якою щіткою річ.

8. Допоможе розв’язати вузол. Посипте складний вузол, що заплутався, крохмалем, і процес його розплутування і розв’язування має піти швидше і ефективніше.

Нове на сайті