До того ж м’ята, незалежно від виду, є одним із найкращих народних лікарських засобів, головним компонентом у відварах, які призначені зцілити від хвороб. Тому люди часто запитують, як зберегти м’яту свіжою на зиму.
Оптимальний метод досягнення такої мети — заморожування м’яти, про головні секрети та способи якої й йтиметься.
Збирати м’яту для заморожування рекомендується наприкінці червня – на початку липня. Саме у цей період в ній міститься найбільша кількість ефірної олії.
Через кілька годин заморожені листочки можна скласти щільніше, але робити це треба швидко, поки листочки не почали розморожуватися.
Заморожена у такому вигляді м’ята найкраще згодиться для заварювання ароматного чаю або іншого теплого напою. Просто додайте листочок у чай.
Візьміть харчову плівку, викладіть на неї листя м’яти і верхні частини гілочок.
Щільно згорніть м’яту у ковбаску, кілька разів загортаючи в плівку.
Таку заготовку можна використовувати для фарширування рулетів – м’ясних та овочевих, прикрашати гілочками страви.
Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) - відмінне рішення при частих відключеннях електроенергії. До основних складових цього…
У понеділок дме південно-східний вітер із переходом на південно-західний, 5 – 10 м/с. Циклон принесе…
Що обіцяють фахівці? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цей тиждень — як міст між минулим та майбутнім. Гороскоп на 27 жовтня – 2…
Домашні заготівлі – це смак дитинства та аромат літа у банку. Але навіть ідеальне варення…
Чи можна читати змову від переляку дитині, якщо при цьому вимовляєш молитву? Відповідь Біблії зрозуміла:…