До того ж м’ята, незалежно від виду, є одним із найкращих народних лікарських засобів, головним компонентом у відварах, які призначені зцілити від хвороб. Тому люди часто запитують, як зберегти м’яту свіжою на зиму.
Оптимальний метод досягнення такої мети — заморожування м’яти, про головні секрети та способи якої й йтиметься.
Збирати м’яту для заморожування рекомендується наприкінці червня – на початку липня. Саме у цей період в ній міститься найбільша кількість ефірної олії.
Через кілька годин заморожені листочки можна скласти щільніше, але робити це треба швидко, поки листочки не почали розморожуватися.
Заморожена у такому вигляді м’ята найкраще згодиться для заварювання ароматного чаю або іншого теплого напою. Просто додайте листочок у чай.
Візьміть харчову плівку, викладіть на неї листя м’яти і верхні частини гілочок.
Щільно згорніть м’яту у ковбаску, кілька разів загортаючи в плівку.
Таку заготовку можна використовувати для фарширування рулетів – м’ясних та овочевих, прикрашати гілочками страви.
Україна зараз переживає не найкращі часи. Чимало гуманітарних українських та закордонних благодійних проєктів призупинили свою…
Кабмін ухвалив постанову №774, яка визначає підвищення мінімальної та максимальної пенсії на 2026–2028 роки. Дізнайтесь,…
Часом на поверхні меду з’являється біла піна — і виглядає це досить дивно. Що ж…
Українська блогерка Русалочка XLотримала штраф у розмірі 4,8 млн грн від Державного агентства з контролю…
Мобільний зв’язок є невід’ємною частиною сучасного життя, тому витрати на нього доводиться планувати завчасно. Пенсіонери,…
Батьки школярів нерідко стикаються з проханнями здавати кошти "на потреби класу". Це викликає обурення та…