П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМода на пенсії: як вибрати окуляри від сонця?

Мода на пенсії: як вибрати окуляри від сонця?

Этот материал также доступен на русском языке
Зрозуміло, що сонцезахисні окуляри - це не просто гарний аксесуар. Вони захищають очі від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Однак виглядати смішно теж нікому не хочеться.

Сьогодні ми розповімо, як жінкам елегантного віку вибрати окуляри від сонця за формою обличчя.

ОВАЛЬНА ФОРМА ОБЛИЧЧЯ

Підібрати сонцезахисні окуляри жінкам з овальною формою обличчя найлегше. Вам підійдуть будь-які окуляри. Бажано, щоб верхня лінія оправи була на рівні брів, а її довжина збігалася або трохи виходила за широку частину обличчя. Жінкам старшого віку личать оправи у формі «котячого ока», «авіатори», «метелики».

КРУГЛА ФОРМА ОБЛИЧЧЯ

 За допомогою окулярів круглу форму обличчя необхідно візуально подовжити. Для цього потрібно вибирати оправу темних відтінків і широкої форми. Вам підійдуть прямокутні, квадратні та загостреної форми окуляри типу «метелики», «вайфарери» і «панто». А ось кольорові лінзи, високі окуляри і окуляри, що закривають лінію брів, – купувати не слід.

КВАДРАТНА ФОРМА ОБЛИЧЧЯ

До такої форми обличчя підійдуть будь-які окуляри, які зможуть пом’якшити «гострі» кути вилиць. Найкраще з таким завданням впораються окуляри із закругленою оправою. Уникайте оправ з прямими кутами. Ідеальний варіант окуляри круглої, краплеподібної або овальної форми без оправи, наприклад, «авіатори».

ТРИКУТНА ФОРМА ОБЛИЧЧЯ

Обличчю трикутного типу або у вигляді «серця» візуально треба вирівняти широкий лоб із загостреним підборіддям. Тому окуляри з великою оправою будуть ідеальним варіантом. Нижня частина окулярів має бути тільки округлої форми з низькою посадкою, а оправа – тонкої. Це можуть бути «тишейди» або «авіатори». Можна також вибрати окуляри без оправи зі світлим склом. Невдалий вибір – окуляри прямокутної форми, з широкою оправою і темним склом.

Якими за формою окуляри бувають?

  • «Вайфарери» – трапецієподібні або квадратні окуляри в темній роговій оправі.
  • «Тишейди» – окуляри з ідеально круглою формою лінз і тонкою оправою.
  • «Панто» – вінтажні окуляри, в нижній частині обідка оправи – округлені, у верхній – більш прямі, іноді з куточками.
  • «Авіатори» («крапельки») – класична модель окулярів з округленою внизу формою.
  • «Котяче око» – оправи з витягнутими вгору куточками.
  • «Метелики» – характеризуються піднятими вгору куточками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні