А наскільки все просто: натерті буряки, огірки та варені яйця доповнюємо свіжою зеленню та заливаємо кефіром та мінеральною газованою водою. Такий рецепт неодноразово вас виручить, записуйте.
Холодник на кефірі
Кефір – 1 літр, буряк відварений і очищений – 300 грамів, огірок – 2 штуки, яйце – 3 штуки, молоко – 200 мілілітрів, цукор – 1 чайна ложка, сіль – 1,5 чайної ложки, сік лимона – 1 столова ложка, зелена цибуля і кріп – за смаком.
- Пір’я зеленої цибулі та кріп промити і дрібно порубати. Нарізану зелену цибулю присипати приблизно половиною чайної ложки солі й перетерти за допомогою ложки. У процесі виділиться трохи соку.
- Буряк і огірки натерти на тертці, покласти в каструлю і змішати. Сюди ж додати перетерту цибулю і подрібнений кріп.
- Очистити і нарізати кубиком два варені яйця і додати у каструлю. Одне яйце залишити на прикрашення холодника при подачі.
- Влити в каструлю до овочів кефір, молоко, лимонний сік, всипати цукор, ще приблизно 1 чайну ложку солі і все добре розмішати. Дати холоднику трохи настоятися в холодильнику.
Холодний, освіжаючий, кисло-солоденький буряк у спеку – взагалі знахідка! Відмінний варіант смачної першої страви для літнього обіду. Готується такий охолодник недовго, якщо виключити час варіння буряка.