Сіль не просто перемішана з травами та приправами, а проходить етап готування і вбирає усі смакові якості та корисні властивості приправ.
Інгредієнти
Сіль – 250 г, часник – 50 г, паприка – 1 чайна ложка, кріп сушений – 1 чайна ложка, орегано – 1 чайна ложка, хмелі-сунелі – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка, перець червоний пекучий – 0,5 чайної ложки.
Як готувати
- Часник очистити, пропустити через прес або подрібнити у блендері.
- Висипати сіль у подрібнений часник і ретельно перемішати.
- Сухі трави та спеції висипати в масу з сіллю та часником.
- Змішати всі інгредієнти, маса має стати однорідного кольору.
- Далі суміш треба висушити при кімнатній температурі – протягом дня. У духовці – 40-60 хвилин при температурі трохи більше 50 градусів, до розсипчастого стану. Під час сушіння суміш дістати 2-3 рази і перемішати.
- Пересипати готову приправу у скляну банку. Щільно закрити кришкою і зберігати в сухому місці.