П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: молода картопля, запечена з часником, - пальчики оближеш

Готуємо смачно: молода картопля, запечена з часником, – пальчики оближеш

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати молоду картоплю у духовці можна за 55-60 хвилин. Це проста страва, з якою впораються навіть кулінари-початківці.

Картоплю не чистять, а лише ретельно миють. Ніжна запечена шкірка робить смак чарівним, ще це джерело клітковини, що сприяє травленню. Краще підходить дрібна молода картопля, яку можна класти цілком.

Молода картопля, запечена з часником

Інгредієнти: молода картопля невеликого розміру – 1 кілограм, часник – 1 зубчик, рослинна олія – 2 столові ложки, вершкове масло – 1 столова ложка, кріп, сіль, перець – за смаком.

Картоплю добре вимийте і обсушіть. Чистити картоплю не треба.

  • Складіть її в глибоку миску. Якщо картопля різного розміру, то великі бульби розріжте навпіл.
  • Посипте картоплю нарізаною зеленню та вичавленим через прес часником.
  • Додайте олію і розтоплене вершкове масло. Посоліть.
  • Перемішайте картоплю і складіть її в один шар у форму для запікання або на деко, попередньо застелене пергаментом. Залишки олії та масла вилийте зверху.

Запікайте картоплю в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність картоплі перевірте ножем або зубочисткою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні