Картоплю не чистять, а лише ретельно миють. Ніжна запечена шкірка робить смак чарівним, ще це джерело клітковини, що сприяє травленню. Краще підходить дрібна молода картопля, яку можна класти цілком.
Молода картопля, запечена з часником
Інгредієнти: молода картопля невеликого розміру – 1 кілограм, часник – 1 зубчик, рослинна олія – 2 столові ложки, вершкове масло – 1 столова ложка, кріп, сіль, перець – за смаком.
Картоплю добре вимийте і обсушіть. Чистити картоплю не треба.
- Складіть її в глибоку миску. Якщо картопля різного розміру, то великі бульби розріжте навпіл.
- Посипте картоплю нарізаною зеленню та вичавленим через прес часником.
- Додайте олію і розтоплене вершкове масло. Посоліть.
- Перемішайте картоплю і складіть її в один шар у форму для запікання або на деко, попередньо застелене пергаментом. Залишки олії та масла вилийте зверху.
Запікайте картоплю в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Готовність картоплі перевірте ножем або зубочисткою.