Однак у традиційні рецепти можна внести різноманітність та приготувати запіканку з овочів.
Капустяна запіканка під сирною скоринкою
Капуста молода – половина головки або 450 грамів, яйця – 4 штуки, твердий сир – 150 грамів, сметана – 3 столові ложки, майонез – 3 столові ложки, борошно – 4 столові ложки, розпушувач – половина чайної ложки, крохмаль — половина чайної ложки, вершкове масло, сіль та зелень – за смаком.
- Збити яйця, сметану та майонез.
- В окремій посудині з’єднати борошно, розпушувач та крохмаль.
- Додати борошняну суміш в яєчну і добре перемішати.
- Нашаткувати капусту, приправити сіллю і пом’яти руками. Додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
- Змастити вершковим маслом форму для випікання.
- Викласти капусту у форму, залити тістом і посипати тертим сиром.
Запікати 35 хвилин при температурі 190 градусів.