Статті

Як боротися з алергією, чим корисний чайний гриб та інші рецепти наших читачів

Про засоби боротьби з алергією

«Навесні природа розквітає, але це не всіх тішить. Наприклад, алергіків. Якщо симптоми виражені не яскраво і не треба приймати ліки, можна скористатися засобами народної медицини.

  • Настій квіток аптечної ромашки. Столову ложку квіток залити склянкою окропу, настояти 20-30 хвилин. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день.

  • Лляна олія, настояна на листі лавра. Взяти 30 грамів листя лавра і залити їх 200 грамами олії. Посудину щільно закрити і прибрати на 10 днів у темне місце. Після цього процідити отриманий розчин і змащувати місця почервоніння. Цю олію можна закапувати в ніс при алергічному риніті.

Застосування ромашки та лаврового листа, звичайно ж, передбачає відсутність алергії на них. Лікарі -алергологи радять дотримуватися дієти і по можливості мінімізувати взаємодію з алергеном. А після перебування на вулиці – обов’язково мити голову і приймати душ.

Лариса Ж., м. Тернопіль»

Чим корисний чайний гриб?

«Хочу нагадати про давно забутий напій – настій чайного гриба. Свого часу захоплення ним було схоже на епідемію, і не дарма. Напій із чайного гриба допомагає при гіпертонії, при шлунково-кишкових захворюваннях та проблемах опорно-рухового апарату. Він дуже корисний людям похилого віку, тому що зменшує вміст холестерину в крові, а значить – кров краще циркулює і не провокує судинних захворювань.

Для приготування напою гриб заливаю теплим солодким чаєм. Через 5-6 днів зливаю готовий напій і п’ю. Гриб промиваю кип’яченою водою і знову заливаю солодким чаєм.

Наталія, Чернівецька обл.» 

Якщо турбує сідничний нерв

«У лютому в мене запалився сідничний нерв: ні сидіти, ні стояти не могла. Звичайно, насамперед я звернулася до лікарів і отримала список призначень. А щоб процес одужання йшов швидше, робила компреси та розтирання.

· Для розтирання використовувала лист агави. Це квітка, схожа на кактус. Рецепт такий: зрізати лист агави ближче до стовбура, розрізати його вздовж стебла і натиратися цими половинками двічі-тричі на день. Після процедури необхідно обов’язково утеплити проблемне місце.

· Якщо немає агави, візьміть свіжий корінь хрону. Подрібніть його і додайте стільки ж тертої картоплі. Змастіть місце, яке болить, олією і прикладіть приготовлену суміш. Утепліть.

Робити такі процедури можна до зникнення неприємних симптомів. Я вже одужала, і вам бажаю не хворіти.

Олена Валеріївна, м. Львів»

Як позбутися п’яткової шпори?

«Шпори на п’ятах та підошвах можна прибрати оцтовою кислотою. Як це зробити?

У банку з-під майонезу (200 мл) треба опустити ціле сире яйце і залити оцтовою есенцією. Накрити кришкою і поставити в темне місце на два тижні. За два тижні спробувати проколоти яйце виделкою. Якщо воно легко проколюється, потрібно виделкою розчавити яйце, додати 50 грамів вершкового масла і добре розмішати. Цією сумішшю змащувати п’яти або підошви вранці та ввечері. За місяць шпори зникнуть.

Олег Р., м. Ізмаїл, Одеська обл.»

Стулки квасолі допоможуть суглобам

«Сухі плоди квасолі – звичайна страва на нашому столі. І не дивно: вони корисні та поживні. А за кордоном віддають перевагу зеленим стулкам квасолі – з ними часто готують різні салати. А у нас зелені стулки сушать і активно застосовують у народній медицині: при захворюваннях сечового міхура, шлунково-кишкового тракту, для відновлення сольового обміну. А ще вони допомагають при терапії ревматизму.

Приготуйте такий відвар: 3-5 чайних ложок сушених стулок квасолі залийте літром води і проваріть протягом години на повільному вогні. Після відвар слід процідити і охолодити. Приймати по 100 мілілітрів тричі на день.

Олена, м. Трускавець, Львівська обл.»

Новое на сайте

  • Гроші
  • Новини

Виплатять по 10800 гривень: оголошено реєстрацію на нову грошову допомогу

Куди звернутись для отримання фінансової допомоги протягом трьох місяців від благодійної організації?

03/05/2024 16:51
  • Новини
  • Пенсійна справа

Для деяких пенсіонерів призупинено зарахування пенсій на картку — хто залишиться без грошей

Чому частина пенсіонерів перестали отримувати пенсійні виплати та чи можливо їх поновити? У Міністерстві соціальної…

03/05/2024 15:49
  • Статті

Автоматизація процесів виробництва соняшникової олії: переваги та виклики

Виробництво соняшникової олії є важливим сектором харчової промисловості, а якість та рівень автоматизації процесів тут…

03/05/2024 15:43
  • Новини

Це не добриво, а справжній скарб – коштує копійки, а врожай виходить рясний

Щоб розсада росла міцною і здоровою, її неодмінно потрібно підгодовувати. Стануть у пригоді народні методи,…

03/05/2024 14:47
  • Новини

Без штучних барвників: топ-6 способів зробити натуральні великодні крашанки

Знайти фарби для яєць на Великдень не складе труднощів, але набагато корисніше пофарбувати їх натуральними…

03/05/2024 13:48
  • Новини

На Великдень ухвалено обмеження та додаткові заходи безпеки: як зміниться режим

Уже у цю неділю українці святкуватимуть одне з головних християнських свят – Великдень. З цього…

03/05/2024 13:19